Ma is harcra készen, az utolsó leheletig
Ma is harcra készen, az utolsó leheletig
Nagy volt az öröm pénteken este a Continental Arénában. A női extraliga bajnoki döntőjének második meccsén a Fatum-Nyíregyháza visszavágott a címvédőnek a békéscsabai vereségért…
Hollósy László a péntek estihez hasonló agresszív játékot várja a finálé hátralévő meccsein.
Nagy volt az öröm pénteken este a Continental Arénában. A női extraliga bajnoki döntőjének második meccsén a Fatum-Nyíregyháza visszavágott a címvédőnek a békéscsabai vereségért és egyenlített a három győzelemig tartó párviadalban.
Ezért izzadtak annyit
A nyíregyháziak 3:1-re nyertek, mégpedig remek játékkal. A meccs embere a 19 pontot szorgoskodó Josefina Fernandez volt.– Az első meccshez képest a leglényegesebb különbség az volt, hogy sokkal agresszívabban játszottunk támadásban és védekezésben egyaránt – kezdte visszatekintését a péntek esti bravúrra Hollósy László, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője. – Ezt az agresszivitást várom a következő mérkőzésekre is. Mindegy, hogy milyen felállásban fognak játszani, meggyógyul-e Mlinar, vagy nem. Mi ezzel nem foglalkozunk, azért készültünk, azért izzadtunk az edzéseken, hogy itt legyünk a döntőben és a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból. Harcra készek vagyunk, s az utolsó leheletünkig fogunk küzdeni.
A három remek játszma tükrében meglepő volt a második játékrészbeli fiaskó. Szerencsére túlléptek rajta a hazaiak, és megfelelő színvonalra felpörögve hozták a meccset.
– Ez benne van, nyilván volt egy kis kommunikációs zavar – vélekedett Hollósy László – A lényeg az, hogy rendeztük a sorokat és tudtunk bizonyítani, hogy a legnehezebb helyzeteket is tudtuk kontrollálni. Ahogy az első, a péntek esti meccs után is azt mondtam a lányoknak, hogy ezt már el kell felejteni és a következő találkozóra kell minden idegszálunkkal koncentrálni.
Mindenre fel kell készülni
Centerben váltás volt az első meccshez képest, hiszen Kalotai Zsófia helyett a cseh Eva Rutarova kapott lehetőséget, aki hat ponttal hálálta meg a bizalmat. Hollósy László ezen húzása is bejött.
– Hála istennek – summázta a felvetésre a nyíregyháziak mestere. – Egyébként, mondtam Zsófinak, hogy nem ellene szól. Eva más típusú center, ez most működött, lehet, hogy máskor nem fog. Fel kell készülni mindenre, és ez sokadjára megmutatta a csapat erősségét is, hiszen bárkire lehet számítani.
Szombaton és vasárnap a regeneráción volt a hangsúly, ma este pedig jöhet a harmadik felvonás.
Forrás:szon.hu