Egy feladat kipipálva!
Egy feladat kipipálva!
A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata helyzetbe hozta magát pénteki sikerével. Így a Vasas elleni, egyik fél két győzelméig tartó párharc hétfői „visszavágóján” egyszerű volt a képlet…
Másodszor sem hibázott a Vasas ellen a Fatum, amely bajnoki elődöntőt vívhat.
A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata helyzetbe hozta magát pénteki sikerével. Így a Vasas elleni, egyik fél két győzelméig tartó párharc hétfői „visszavágóján” egyszerű volt a képlet: egy újabb diadal esetén célba érnek, vagyis a bajnoki elődöntőbe jutnak a nyírségiek. Ebben előzetesen csak reménykedni lehetett, az viszont fixnek tűnt: a fővárosiaknak erről egészen más a véleményük. Ők a harmadik mérkőzés kicsikarása érdekében törték magukat – mindhiába.
A vendégek csaknem a teljes első játszmában vezettek, 17:17-nél ugyan egyenlítettek az angyalföldiek, itt azonban elfogyott a tudomány. A látogatók kisvártatva négy pontra duzzasztották a különbséget, innen pedig már behúzták az első szettet. A második felvonás sokáig kopírozta a meccs korábbi periódusát, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy 16:16-os állás után ezúttal a Vasas akarata érvényesült, amely ledolgozta szetthátrányát. A folytatásban gyorsan megugrott a házigazda (7:3), majd a ébredt a Fatum, olyannyira, hogy a harmadik etap derekán tetemesnek mondható előnyt szorgoskodott össze, ez pedig kitartott a befejezésig. A lendület nem tört meg, Hollósy László együttese a negyedik szakasz közepén ismét állva hagyta a Vasast (14:20) és bár a hajrá kissé meleg lett – megnyerte a meccset, egyben lezárva a párharcot.
Jöhet az UTE elleni különcsata immár az elődöntőben!
Extraliga: az elődöntőbe jutásért, 2. mérkőzés
Vasas Óbuda – Fatum-Nyíregyháza 1:3 (-21, 23, -21, -23)
Folyondár utca, 200 néző, v.: Újházi, Bátkai-Katona.
Nyíregyháza: G. Franchesco, Valdez, Fernandez, Kalotai, Matics, Kalicsanin. Csere: Tóth F., Kundrák (liberók), Rutarova, Villám, Kotormán. Edző: Hollósy László.Az eredmény alakulása, 1. játszma: 4:8, 11:12, 17:17, 17:21. 2. játszma: 8:10, 12:14, 16:16, 23:22. 3. játszma: 7:3, 9:9, 13:16, 14:19, 21:23. 4. játszma: 8:6, 8:9, 8:12, 14:20, 23:23.
Hollósy László: – Ahogy azt vártuk, az életéért küzdött a Vasas, egyébként is mindkét együttes számára nagyon nehéz meccs volt. A lányok ma megint bebizonyították, hogy nem hét játékosból áll a csapat, a csereemberek hatékonyan szálltak be, ami azért is fontos tényezőnek bizonyult, mert minden pontért meg kellett küzdeni.
Az egyik fél két győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0, a Fatum-Nyíregyháza javára.
Forrás:szon.hu