Meleg levegő és hűvös vizű medence
Meleg levegő és hűvös vizű medence
Helebrandt Máté edzőjével, Pokrovenszki Józseffel készülhet a külföldi edzőtáborban…
Helebrandt Máté edzőjével, Pokrovenszki Józseffel készülhet a külföldi edzőtáborban.
Ilyentájt elsősorban focicsapataink vannak reflektorfényben, amikor külföldi edzőtáborozásról beszélünk. Például a két megyebeli NB II.-es csapat, a Kisvárda Master Good és a Nyíregyháza Spartacus is Törökországban készül. A klímán túl az is az ilyen tréningtáborok mellett szól, hogy amíg itthon könnyebb megbetegedni, összeszedni náthát, netán influenzát, addig ez a melegebb tájakon kivédhetőbb.
Óceánparti tréningek
Ezért is utaztak el az ifjú úszók Madeirára (köztük Hatházi Dóra, Cserfalvi Olaf és az edző Gyula Sándor), illetve a gyalogló válogatott tagjai szintén Portugáliába, de a szárazföldre. Albufeira kedvelt turistaparadicsom az Atlanti-óceán partján, Portugália déli részén, de a mieink most edződni utaztak.
– A Magyar Atlétikai Szövetség biztosította és szervezte le ezt az edzőtábort, amelyen itt van az egész gyalogló válogatott – kezdte helyszíni beszámolóját Helebrandt Máté, a Nyíregyházi Sportcentrum kiválósága.
Vadonatúj rekortánpálya
– Több mint egy hete, január 27-én érkeztünk, a főhadiszállásunk egy remek sporthotelben van. A szállodához tartozik egy vadonatúj rekortánpálya. Olyannyira új, hogy mi használtuk először. Van egy jó konditerem és egy úszómedence is. Utóbbi a szabadban; és bár elég hűvös, tizenhárom fok körüli a vize, a tréningek után jól esik percekig állni benne, mert segíti a regenerálódást. A szövetség jóvoltából egy masszőr is itt van velünk, akinek adunk munkát rendesen.
– Az elmúlt héten több mint százhatvan kilométert mentem, több tempós és hosszú edzésem is volt, amiket egy közeli és nem túl forgalmas országúton csináltunk. Itt van velem edzőm, Pokrovenszki Józsi bá’ is, aminek nagyon örülök.
– Az eddigi edzések és időeredmények alapján jó formában vagyok és izgatottan várom a tavaszi versenyeket – zárta beszámolóját Helebrandt Máté, aki társaival együtt szombaton indul haza a kemény kéthetes táborozásról.
Forrás:szon.hu