A fehérváriakkal futhatnak majd versenyt
A fehérváriakkal futhatnak majd versenyt
A bajnokság második szakaszát, a felsőházi rájátszást kezdi a Nyíregyházi Sportcentrum KA junior (U18-as) fiúcsapata. Majdnem azt írtuk, hogy a legfontosabbat, de azt a jelzőt meghagynánk majd a döntőre. Mert a címvédőtől az a minimum…
A második helyről indítja a felsőházi rájátszást a Nyíregyházi Sportcentrum junior fiú kosárlabda-csapata.
A bajnokság második szakaszát, a felsőházi rájátszást kezdi a Nyíregyházi Sportcentrum KA junior (U18-as) fiúcsapata. Majdnem azt írtuk, hogy a legfontosabbat, de azt a jelzőt meghagynánk majd a döntőre. Mert a címvédőtől az a minimum, hogy bejusson az ország legjobb nyolc csapata közé.
Persze, a reális erőviszonyok taglalásához a két évvel ezelőtti állapotokhoz illik visszanyúlni, vagyis amikor ugyanez a korosztály, vagyis a 2000-2001-es születésűek (meg a még fiatalabbak) a kadett korcsoportban (U16) szerepeltek. Az NYSC szénája ilyen szempontból sem áll rosszul, ugyanis akkor bajnoki ezüstérmesek lettek.
No, de vissza a felsőházi rájátszáshoz, amely során a négy-négy legjobb keleti és nyugati csapat találkozik. Mindenki viszi magával az egymás elleni eredményeket, és a másik országrész csapataival találkozik, úgyhogy Boczkó Ádám edző tanítványaira kiadós turnék várnak. Elsőként azonban hazai körülmények között lépnek pályára, szerdán 17.30-kor a Tiszavasvári úti csarnokban fogadják a Pécset. A baranyaiak a leggyengébb mérleggel, egy győzelemmel és öt vereséggel érkeztek a felsőházba, ahova az NYSC (amelyben szerepelnek a felnőttcsapatból is ismert játékosok, Mokánszki Máté, Sitku Márton, Farkas Dániel és Vaskó György) 4/2-vel érkezett.
Tőle jobb mérleget csak az Alba Fehérvár (amelyet immár a tavalyi nyíregyházi bajnokcsapat edzője, Pethő Ákos irányít) tud felmutatni. A székesfehérváriak 5/1-gyel kezdték a sorozatot, és már lejátszották első meccsüket, amelyet hazai pályán veszítettek el (65–80) a nyíregyháziak által a kiemelt alapszakaszban oda-vissza legyőzött Debrecentől.
A lényeg az, hogy a nyolccsapatos mezőnyben jelenleg második helyen álló sportcentrumosok legalább a hatodik helyen végezzenek, mert az a pozíció is közvetlenül a döntőbe jutást jelenti. És úgy is az lesz a legfontosabb, ami majd ott történik…
Forrás:szon.hu