Ebből csak tanulni lehet
Ebből csak tanulni lehet
Utólag már a napnál is világosabb, a Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapata nem volt éppen a szerencse kegyeltje, amikor a CEV-kupa idei kiírásában az Asterix Avo keresztezte útját. Az a belga együttes „jött szembe”…
A Fatum igyekszik hasznosítani a belga csapat elleni párharc során történteket.
Utólag már a napnál is világosabb, a Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapata nem volt éppen a szerencse kegyeltje, amikor a CEV-kupa idei kiírásában az Asterix Avo keresztezte útját. Az a belga együttes „jött szembe”, amely jelentős nemzetközi múltjával, főként pedig felettébb erőteljes, pláne hatékony játékával túl nagy falatnak bizonyult. Lett volna náluk könnyebb, legalábbis olyan ellenfél, amellyel minimum azonos eséllyel léphetett volna színre a nyírségi hölgykoszorú. A belgák kettős győzelemmel jutottak a legjobb tizenhat közé, ami az első, a Continental Arénában elbukott összecsapás után már vastagon papírforma. Ráadásul a venezuelai kulcsember, Nelmaria Valdez sérülése miatt (nem kockáztatták meg bevetését…) a szerda esti, bevereni visszavágóra tovább fogyatkozott a vendégek látszáma. Bár a hiányzókra eddig, miként ezúttal sem hivatkozott egyszer sem a szakmai stáb.
– A két mérkőzés tapasztalata azt mondatja velem, a belga egy nagyon stabil, megbízható mezőnymunkát végző, jó nyitásfogadó csapat – közölte Horváth András, a nyíregyháziak szakvezetője. – Nekünk pedig az idegenbeli meccsen helyenként dadogott a játékunk. Mindenesetre a párharc során történekből csak tanulnunk lehet, arra törekedve, hogy mindezt előnyünkre formáljunk a folytatásban. Annál is inkább, mert jelentős feldatok várnak ránk a bajnokságban, a Magyar Kupában a négy között vagyunk, és még két Közép-európai Liga-fellépésünk is lesz.A Fatum vasárnap, a Kaposvár elleni hazai találkozóval kezdi a felsőházi rájátszást.
Forrás:szon.hu