Átugrik Tenerifére a németekhez
Átugrik Tenerifére a németekhez
Október óta készül a németországi Stuttgartban Bakosi Péter, a Nyíregyházi Sportcentrum magasugrója, aki persze a karácsonyi szünetet itthon töltötte. A „vakáció” éppen szerdáig tart, amikor is Spanyolország…
Az édesapja korábbi mesterénél, Kiss Tamásnál Stuttgartban tréningező Bakosi Péter számára minden edzés külön verseny.
Október óta készül a németországi Stuttgartban Bakosi Péter, a Nyíregyházi Sportcentrum magasugrója, aki persze a karácsonyi szünetet itthon töltötte. A „vakáció” éppen szerdáig tart, amikor is Spanyolország, pontosabban Tenerife felé veszi az irányt, hogy csatlakozzon németországi csoportjához.
– Egész pontosan edzőmhöz, Kiss Tamáshoz utazom, ott folytatjuk vele a közös munkát – fejezte be a mondatot Bakosi Péter, aki az ősszel meghozott döntésével kirepült a megszokott környezetéből, és édesapja-edzője, Bakosi Béla védőszárnya alól. – Elsősorban a jobb körülmények miatt váltottam, hiszen télen is huszonegy-huszonkét fokos csarnokban edzhetünk, ahol rendelkezésre áll egy ezer négyzetméteres konditerem is valamint a fizioterápiás részleg. Arról nem beszélve, hogy nem egyénileg, hanem csoportban dolgozhatok a többiekkel együtt, akik között többen is remek eredményekkel rendelkeznek. Minden edzés, minden egyes gyakorlat külön versennyel ér fel, az is, amikor magasságra ugrunk vagy éppenséggel csak szökdelünk.
A tenerifei edzőtáborozás január 13-ig tart, aztán előfordulhat, hogy hazai környezetben, a nyíregyházi versenyen ugrik majd idén először Péter. Mindenesetre a kinti lét ellenére az itthoni kötelezőkről sem feledkezik meg.
– Edzés, tanulás, alvás, edzés, edzés, edzés – ismertette a stuttgarti menetrendjét Bakosi Péter, aki továbbra is a Debreceni Egyetem hallgatója. – A program elég monoton, de legalább csakis arra koncentrálhatok, ami igazán fontos a számomra. A fedett pályás világbajnokság reálisan most nem cél, így a téli időszakban az országos bajnokság lesz a fő versenyem. Aztán pedig az a cél, hogy szabadtéren tartósan kétszázhúsz centi felett ugorjak majd. Szeretném megdönteni a kétszázhuszonhat centis egyéni csúcsomat, és ki akarok jutni az idei fő versenyre, a berlini Európa-bajnokságra.
Vagyis az a fura szituáció állt elő, hogy egy nyíregyházi fiatalember számára Stuttgarton keresztül vezet az út Berlinbe.
Forrás:szon.hu