Csúcstartóként a legjobbak között
Csúcstartóként a legjobbak között
A sportág idei sikereihez igazán passzoló közegben, a Ferencváros Üllői úti stadionjának VIP-termében rendezte meg a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) az évzáró gálaünnepségén. Ezen a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzőinek is jutott szerep…
Nyíregyházi meghívottjai is voltak a világversenyen pontszerző és idén rekordot elérő atléták gálaestjének.
A sportág idei sikereihez igazán passzoló közegben, a Ferencváros Üllői úti stadionjának VIP-termében rendezte meg a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) az évzáró gálaünnepségén.
Ezen a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzőinek is jutott szerep, hiszen közöttük is akadtak olyan versenyzők, akik éves eredményeikkel feliratták magukat és edzőiket a meghívottak listájára. Azok a sportolók – és edzőik – részesültek ugyanis az elismerésekben, akik az idei világversenyeken pontszerző helyen végeztek vagy 2017 során országos csúcsot értek el.
Utóbbiak közé tartozott az NYSC 4×200 méteres ifjúsági fiú váltója, amely Béni Gergő, Leveleki Bence, Kovács Máté, Téglási Ákos összetételben 1:31.62 perces idővel ért el új országos fedett pályás csúcsot. A versenyzők edzői: Bakosi Béla, Szalka Géza és Széles Imre. A diszkoszvető Szikszai Róbert az universiadén szerzett bronzérme kapcsán kapott meghívást és elismerést (az edzői közül Cserpák Róbert vett részt az eseményen), míg helye lett volna a gálán a londoni világbajnokságon 50 kilométeres gyaloglásban a hatodik helyen végzett Helebrandt Máténak (edzője Pokrovenszki József), de ő nem tudott részt venni az eseményen.
– Jó évet zártunk. Voltak érmeink felnőtt világversenyen, de ami a korosztályos világversenyeken történt, páratlan a korábbiakhoz képest – nyilatkozta Gyulai Miklós, a MASZ elnöke. – Nagyon jól szerepeltünk a junior Európa-bajnokságon, az utánpótlás Európa-bajnokságon, és azt látni kell, hogy ők azok a versenyzőink, akikre számíthatunk a következő olimpiákon, világversenyeken.
Forrás:szon.hu