Megvédték bajnoki címüket
Megvédték bajnoki címüket
A tavalyi évadhoz hasonlóan, az idei szezonban is Nyíregyháza és Debrecen atlétái közös együttessel álltak ki a Székesfehérváron rendezett csapatbajnokság fináléjában. Az elmúlt szezonban sikert hozott a társulás, aranyérmet szereztek a csapatbajnoki döntőn…
A tavalyi évadhoz hasonlóan, az idei szezonban is Nyíregyháza és Debrecen atlétái közös együttessel álltak ki a Székesfehérváron rendezett csapatbajnokság fináléjában.
Az elmúlt szezonban sikert hozott a társulás, aranyérmet szereztek a csapatbajnoki döntőn. A 2015-ben szerzett ezüst-, majd a tavaly szerzett aranyérem után, mindenképpen elvárás volt a sportolóknak és az edzőknek is magukkal szemben az éremszerzés, esetleg a bajnoki cím megvédése. Tudták, hogy nehéz feladat vár rájuk, hiszen a Honvéd egyesülete a Gödöllő sportolóival megerősödve szálltak versenybe az elsőbbségért. Nyíregyháza 15 atlétát delegált a versenyre, de többen is dupla versenyszámban álltak rajthoz, hogy ezzel is gyarapítsák a csapat pontszámát. A csapatbajnokság első napja izgalmasan indult, ekkor még szorosan egymás mellett haladt a DSC-SI NYSC és a Budapest Honvéd csapata. A vasárnap megnyugvást hozott, egy magabiztos győzelem, több mint 30 pontos előny született a két napos küzdelemsorozat végére.
A Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője (Kósa Árpád) és élsportigazgatója (Sitku Ernő) sajtótájékoztatón gratulált az atlétika szakág vezetőjének, Vas Lászlónak és két NYSC-s atlétának (Osváth Krisztinának és Pál Robinnak) nem csak a csapatbajnoki döntőn elért bajnoki címhez, hanem az egész évben nyújtott kimagasló teljesítményért is.
– Egy bajnoki címet könnyebb megszerezni, mint megvédeni – kezdte a sajtótájékoztatót Kósa Árpád ügyvezető. – Olyan atlétáink vannak, akik nemzetközi szinten is megállják a helyüket, akiket az utánpótlás korú gyerekek példaképnek tekinthetnek. Hiszek Sitku Ernő munkájában, aki azon dolgozik, hogy egyre több olyan versenyre tudjanak eljutni az atlétáink, ami a fejlődésüket szolgálja.
– Már a verseny első napján a nagy rivális szakemberei közül többen gratuláltak a győzelemhez – vette át a szót Vas László. – Az 1970-80-as évek után az atlétika végre olyan szinten áll, ahol annak idején volt. A bajnoki cím megvédése is bizonyítja, hogy jó úton haladunk.
A Sportcentrum vezetőedzője még azt is elmondta, hogy a jelenlévő két fiatal, a felnőtt mezőny kiemelkedő versenyzői, ott vannak az élmezőnybe. Fejlődésük az edzői munkának (Széles Imre és Bakosi Béla edzők) és a sportolók munkához való pozitív hozzáállásának köszönhető. Számos szép hazai és nemzetközi siker született a nyíregyházi atlétáknak köszönhetően ebben az idényben és a Nyíregyházi Sportcentrum vezetői remélik, hogy ez jövőre sem lesz másképp. Fontos a sportág népszerűsítése, amiben az atlétika szakág edzői kardinális szerepet vállalnak.
– Hoztam azt az eredményt, ami a csapat sikeréhez kellett, elégedett vagyok. 800 méteren 2., 400 méteren 3. és a 4X400 méteres váltóban elért 3. hellyel segítettem a csapatot. Még fejben kell javulnom, jobban kell hinnem magamban és akkor ez jövőre még jobb lesz – összegezte röviden Osváth Krisztina a versenyt.
– A csapat miatt indultam el ezen a versenyen, mert sajnos sérüléssel küzdök. Nem a legjobb formámat hoztam ebből adódóan, de az elért eredményeimmel fontos pontokat szereztem. Örülök, hogy én is hozzájárulhattam a csapat bajnoki címvédéséhez – zárta a sajtótájékoztatót Pál Robin ugró.