Közel volt az első, de a nyolcadik hely is
Közel volt az első, de a nyolcadik hely is
Szikszai Róbert a nyíregyházi felsőoktatás első universiade-érmét nyerte, a kosaras Bus Iván is elégedett. Kerekes László edző elmondta, mivel a világbajnokság láthatóan nagy falat volt a versenyszámában még mindig…
Szikszai Róbert a nyíregyházi felsőoktatás első universiade-érmét nyerte, a kosaras Bus Iván is elégedett.
A Nyíregyházi Egyetemet (és jogelődjeit, tehát a Bessenyei György Tanárképző Főiskolát valamint a Nyíregyházi Főiskolát) képviselő sportoló még sosem nyert érmet universiadén, vagyis a főiskolások és egyetemisták világversenyén – nyitotta fel a pénteki köszöntőn résztvevők szemét egy érdekességre Vas László, a Nyíregyházi Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Intézetének főiskolai docense, a Nyíregyházi Sportcentrum atlétikai szakágának vezetőedzője. Ennek vége, hiszen a 29. nyári játékokon, a tajvani Tajpejben Szikszai Róbert, az NYE hallgatója, a Sportcentrum versenyzője diszkoszvetésben harmadik lett.
Kerekes László edző elmondta, mivel a világbajnokság láthatóan nagy falat volt a versenyszámában még mindig fiatalnak számító tanítványa számára, ezért az universiadéra hegyezték ki a formát, és ez lett belőle. Hogy mi is?
– Sikeresen leküzdöttem a hatórás időeltolódásból eredő problémákat, a döntőbe pedig a második legjobb eredménnyel kerültem be, ami után elérhetőnek tűnt az érem – mondta Szikszai Róbert. – Látszott, hogy a hatvanhat méter feletti egyéni legjobbal rendelkező amerikai srác a fő esélyes, de ő bevallottan nehezen viselte a párás meleget. Mondjuk ez senkinek sem tett jót, így a negyedik sorozatra mindenki nagyon elfáradt, szerencsére harmadikra el tudtam érni azt az eredményt, ami bronzérmet ért. Nem volt messze az első helyezés, igaz, a nyolcadik sem, így elégedett vagyok. A körülményekre nem lehetett panasz, mert bár a szobák berendezése puritánra sikeredett, de a célnak megfelelt és kaja is volt bőven.
Sitku Ernő, a Nyíregyházi Sportcentrum élsportigazgatója a gratuláló szavak mellett az NYE másik universiadét megjárt sportolójának, a kosárlabdázó Bus Ivánnak is megadta a szót.
– Sokan kérdezték tőlem, hogy mekkora élményt jelentett az esemény, nos erre nehéz válaszolni, ezt át kell élni – kezdte beszámolóját a Nyíregyháza Blue Sharks irányítója. – Ha kimondjuk, hogy a tizennyolcadik helyezést értük el a huszonnégyes mezőnyből, az talán nem vet jó fényt a teljesítményünkre, de ezt úgy értük el, hogy igazán nagy vereségbe nem futottunk bele. A bronzmérkőzésig jutott Szerbiával és Lettországgal is szoros meccseket játszottunk, jellemző a mezőny erejére, hogy a helyosztón az oroszokkal kellett megküzdenünk. Jó színvonalú torna volt, az első és tizennyolcadik helyezett közül tényleg bárki verhetett bárkit. Ezeket is figyelembe véve a csapat és a saját teljesítményemmel is elégedett lehettem.
A Nyíregyházi Sportcentrum nevében Sitku Ernő ajándékkosarat adott át a két versenyzőnek, illetve Kerekes László edző sem távozott üres kézzel az eseményről.
Forrás:szon.hu