Csiszolatlan gyémántok próbatétele
Csiszolatlan gyémántok próbatétele
Egy éve meglehetősen nagy létszámban röppentek ki a fiókák, magyarán mondva: a diákcsapatok gyakori végzete érte utol a Kölcsey DSE-Nyíregyházát. Az NB II-es női kézilabda együttestől több tovább tanuló tinikorú játékos távozott…
Mint annyiszor a múltban, fiatalok bevetésével próbálkozik a Kölcsey.
Egy éve meglehetősen nagy létszámban röppentek ki a fiókák, magyarán mondva: a diákcsapatok gyakori végzete érte utol a Kölcsey DSE-Nyíregyházát. Az NB II-es női kézilabda együttestől több tovább tanuló tinikorú játékos távozott, szám szerint hét. Nos, hasonló „csapás” ezúttal nem fenyegeti a megyeszékhelyi gárdát, mindazonáltal most is akadnak kérdőjelek. Katona Krisztina munkahelyi és iskolai elfoglaltság, Vitányi Annamária egészségügyi ok miatt miatt elképzelhető, hogy kihagy néhány hónapot, miként a kapus Varga Fruzsina őszi szereplése is bizonytalan. Ugyanakkor a tavaszi szezon hajrájában dupla kézközép-csonttörést szenvedett frontember, dr. Tilki Andera mielőbbi visszatérésben reménykednek.
Mindeközben sztárigazolások helyett saját erőből igyekszik acélosítani a keretet Hadobás István, aki elsős gimnazisták fokozatos bevetését tervezi. Vagyis, mint annyiszor a múltban ,csiszolatlan gyémántokból igyekszik kincset érő játékosokat „faragni”.
Erre az egy hetes gyulaházi edzőtábor során is lehetőség adódik: napi három edzés a penzum, három előkészületi meccsel megspékelve, majd augusztus 27-én a szokásos strandkézilabda zárja a programot.
– Ha nem is teljes mértékben, de bizonyos szinten újra kel építeni a csapatot. Ugyanakkor bizakodó vagyok, mert nagyon tehetséges fiatalokkal, jó szellemű társasággal dolgozhatok, amely képes arra, hogy a hagyományoknak megfelelő jó bajnoki szereplést produkáljon – közölte az örök optimista Hadobás István, a Kölcsey edzője.
Forrás:szon.hu