Sportolók köszöntése
Sportolók köszöntése
Helebrandt Máté pályafutása legnagyobb sikerét aratta Londonban. Élete második 50 km-es gyalogló versenyén a 6. helyen végzett, ráadásul a világbajnokságon…
Remekül szerepeltek a nyíregyházi sportolók a világbajnokságokon. Dr. Szokol Dianna a Masters Úszó VB-ről tért haza érmekkel, Helebrandt Máté pedig a hatodik helyen végzett az atlétikai világbajnokságokon. Őket köszöntötték a Városházán.
Helebrandt Máté pályafutása legnagyobb sikerét aratta Londonban. Élete második 50 km-es gyalogló versenyén a 6. helyen végzett, ráadásul a világbajnokságon.
– Szerettem volna egyéni csúcsot javítani és az első húszban végezni, de erre az eredményre álmomban sem gondoltam – mondta Helebrandt Máté atléta.
Dr. Szokol Dianna az úszók Masters Világbajnokságán remekelt. A nyíregyházi versenyző előbb nyílt vízen lett második, majd 400 és 800 gyorson is ezüstérmet szerzett. A legértékesebbnek azonban a 3000 méteres nyíltvizi érmet tartja, mivel itt viharos időben kellett versenyezniük.
– 70 km/órás szél volt, hullámzott a Balaton, sokszor azt sem tudtam, hol vagyok. Azt is csak a végén közölték, hogy a második lettem. Nagyon elfáradtam, ezért ez a legértékesebb érmem – mondta Dr. Szokol Dianna úszó.
A két versenyzőt ma a sportért felelős államtitkár és Nyíregyháza polgármestere is köszöntötte. Dr. Szabó Tünde, mint egykori sportoló pontosan tudja, mekkora munka van egy-egy ilyen eredmény mögött.
– Igyekszünk a magunk részéről mindenben segíteni a sportolókat, hogy felkészülhessenek. Remek eredményeket értek el, nyíregyháziként külön büszke vagyok rájuk – mondta Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.
A város igyekszik megteremteni a hátteret ahhoz, hogy a versenyzők megfelelően felkészülhessenek. A jövőben új atlétikai centrum és uszoda is épül.
– Rövidesen kezdődhet mindkét beruházás, ami nagyon fontos lesz annak érdekében, hogy még jobb körülmények között készülhessenek a sportolók. Máté és Dianna is igazi példakép a fiatalok számára, remélem sok hasonló tehetség lép a nyomdokukba – mondta Dr. Kovács Ferenc polgármester.
Helebrandt Máté számára ez a hét is nagyon fontos lesz. A sportolónak a hétvégén lesz párjával az esküvője.
Forrás:nyiregyhaza.hu