Újabb kiváló eredményéhez gratulált a Sportcentrum Máténak
Újabb kiváló eredményéhez gratulált a Sportcentrum Máténak
Sokáig nem tudták eldönteni, hogy 20 vagy 50 km-en induljon Máté a londoni VB-n. A döntés egészen tavaszig váratott magára. Helebrandt Máté és edzője – Pokrovenszki József – végül az 50 km-es táv mellett maradtak…
Sokáig nem tudták eldönteni, hogy 20 vagy 50 km-en induljon Máté a londoni VB-n. A döntés egészen tavaszig váratott magára. Helebrandt Máté és edzője – Pokrovenszki József – végül az 50 km-es táv mellett maradtak. A döntés jó volt, hiszen a világversenyen Máté a 6. helyen ért célba új országos csúccsal.
– 34 éve van világbajnokság, a nyíregyházi sporttörténelem eddigi legjobb VB-s eredményét szállította nekünk Máté – kezdte a sajtótájékoztatót Kósa Árpád a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.
-Helebrandt Máté emblematikus figurája Nyíregyházának, egy sikeres 2016-os esztendőt, egy még sikeresebb évad követte. Minden álmunkat felülmúlta ez a 6. hely Londonban, az eredményei igen biztatóak. Azt kérem Mátétól, hogy legyen a legfőbb célja a következő olimpia.
– Jó érzés itt ülni – vette át a szót a Sportcentrum kiválósága. – A tavalyi sikert felülmúltam a londoni szereplésemmel, a 6. hely is azt mutatja, hogy jó úton haladok. Az év egy hosszantartó sérüléssel kezdődött, de a kemény munka, amit az edzőmmel végeztem, meghozta az eredményt. Van még két versenyem, amit egyetlen porcikám sem kíván, de már a távlati célomra gondolok, és ezekkel a megmérettetéssel is a tokiói olimpiára készülök.
(A sportolónak gratulált Kósa Árpád.)