Vasárnap áll rajthoz a gyalogló
Vasárnap áll rajthoz a gyalogló
Már alig pár napot kell aludnia a Nyíregyházi Sportcentrum gyaloglójának, Helebrandt Máténak, aki a londoni Atlétikai Világbajnokságon augusztus 13-án áll rajthoz az 50 km-es gyaloglásban. A startra 8.45-kor kerül sor…
Már alig pár napot kell aludnia a Nyíregyházi Sportcentrum gyaloglójának, Helebrandt Máténak, aki a londoni Atlétikai Világbajnokságon augusztus 13-án áll rajthoz az 50 km-es gyaloglásban. A startra 8.45-kor kerül sor.
– A londoni atlétikai világbajnokságon a legfőbb célom az, hogy az egyéni rekordomat (2016. Szlovákia, Dudience, 3:53:54) megjavítsam. – kezdte Máté – Mivel ez még csak a második 50 km-es versenyem, ezért a tapasztalatszerzés is nagyon fontos, mert a távlati céljaink az edzőmmel, Pokrovenszki Józseffel a tokiói olimpián egy szép helyezés elérése, méghozzá nem a 20, hanem az 50 km-es távon. Ahhoz viszont már most el kell kezdenem “tanulni” az 50 km-es versenyzést. – tette hozzá a nyíregyházi gyalogló.
A Sportcentrum atlétájának nem indult jól az idei év, hiszen volt egy öt hetes kihagyása egy Achilles-ín sérülés miatt, illetve többször is megfázással és vírusos megbetegedésekkel küzdött. Ezek miatt az első két versenyt is ki kellet hagynia: a Fedettpályás Országos Bajnokságot, illetve az 50 km-es Országos Bajnokságot. A tavaszi, nyári felkészülése viszont már zavartalan volt, csak a nagy nyári kánikula tudta egy párszor hátráltatni a versenyzőt.
Ha verseny, akkor a családnak is ott a helye. A világbajnokságra, mint minden versenyre, most is elkíséri Mátét a menyasszonya és a szülei is.
A versenyt élőben is lehet követni az M4 Sport  és az Eurosport jóvoltából, illetve az interneten a www.m4sport.hu valamint a www.mediaklikk.hu/m4-elo-n.