Hétvégén Balaton Bajnokság
Hétvégén Balaton Bajnokság
Szombaton az 59. Nemzetközi Atlétikai Balaton Bajnokság keretén belül 9 nyíregyházi versenyző állhat rajthoz és mutathatja meg, hogy tudását Veszprémben…
A Nyíregyházi Sportcentrum atlétáinak hőség ide vagy oda, de nincs megállás.
Szombaton az 59. Nemzetközi Atlétikai Balaton Bajnokság keretén belül 9 nyíregyházi versenyző állhat rajthoz és mutathatja meg, hogy tudását Veszprémben.
A diszkoszvetők közül, Szikszai Róbertnek és Káplár Jánosnak ezen a héten ez már a második versenye. Ők szerdán, Szombathelyen már részt vettek a Szombathelyi Dobó SE Nyári Versenysorozatának első fordulóján. A férfiak nemét erősíti még súlylökésben Kerekes László és Tóth Balázs, valamint a fiúknál diszkoszban Sipos Adrián indul. A lányoknál diszkoszvetők számában fog megmérkőzni Kerekes Dóra, Kovács Noémi Zsuzsanna, Pinhasov Mirjam és Zsiga Kinga.
A Balaton Bajnokságot 1958-tól rendezik meg. Az első években Balatonfűzfőn, majd később Keszthely is házigazdájává vált egy-egy versenynek, majd végül Veszprém vette át a szervezést. Az atléták körében akkoriban még egy mondás is járta, miszerint ha Balaton Bajnokság, akkor biztosan eső lesz.
Reméljük, hogy igazi nyári időre készülhetnek a versenyzők és az eső nem mossa el a versenyt.