A játékosok oroszlánként küzdöttek
A játékosok oroszlánként küzdöttek
A Nyíregyházi Sportcentrum kenguru kosárlabda csapata május 6-án az Észak-Keleti Régiós Jamboree Országos Döntőjében szerepelt. Az országos bajnokság helyszíne Debrecen volt, ahol a nyíregyházi együttes először a Szerencsi Darazsakkal…
A Nyíregyházi Sportcentrum kenguru kosárlabda csapata május 6-án az Észak-Keleti Régiós Jamboree Országos Döntőjében szerepelt.
Az országos bajnokság helyszíne Debrecen volt, ahol a nyíregyházi együttes először a Szerencsi Darazsakkal, majd a debreceni Ziccer Tigrisekkel mérkőzött meg. Az elődöntőben egy igen színvonalas mérkőzést játszottak Vajda Tamás tanítványai, egy sportszerű mérkőzésen sikerült legyőzni a szerencsieket. Ezután következett a döntő, amikor is a házigazda debreceniekkel kellett megvívniuk a végső ütközetet. Ezen a mérkőzésen addig a pontig nem volt gond, amíg a debreceniek vezettek, amikor is a Nyíregyháza utolérte ellenfelét, a játékvezetők a pályán, a debreceni szurkolók a lelátón teremtettek méltatlan helyzetet. A kosárlabda játék résztvevői – (a játékosok, az edzők, stb.)– elfogultságtól, vérmérséklettől és lelkiállapottól függően sokféleképpen reagálnak a mérkőzés különböző szituációira, ilyenkor a játékvezetők legfontosabb feladata, hogy a fair-play elvének megtartásával irányítsák az egész mérkőzést. Ez sajnálatos módon nem történt meg, így drámai kifejletet vett a döntő ütközet.
Ahelyett, hogy élményekkel telve jöttek volna le a gyerekek a pályáról, keserű és szomorú véget ért az országos döntő Debrecenben. A Nyíregyházi Sportcentrum kenguru csapata szívüket és bátorságukat megmutatva küzdöttek, és szerezték meg az első helynél is számunkra értékesebb második helyet.

Nyíregyházi Sportcentrum – Szerencsi Darazsak 44:36
Ziccer Tigrisek – Nyíregyházi Sportcentrum 45:37