Bölcsesség, bátorság, bajnoki cím
Bölcsesség, bátorság, bajnoki cím
Nyolc év munkája érett be a Debrecenben szerzett arannyal, a fiatalok a felnőttmezőnyben is megállhatják a helyüket…
Nyolc év munkája érett be a Debrecenben szerzett arannyal, a fiatalok a felnőttmezőnyben is megállhatják a helyüket.
A Nyíregyházi Sportcentrum vezetősége sem feledkezett meg a múlt héten a klub színeiben országos bajnoki címet szerzett U18-as fiú kosárlabdázókról, és csütörtökön a sajtó nyilvánossága előtt köszöntötték a bajnokcsapat meghívott tagjait, valamint a szakmai stábot.
Miközben a Continental Aréna tárgyalójában, sőt a küzdőtér nagy eredményjelzőjén az öt győztes mérkőzés valamint az ünneplés felvételei pörögtek, Kósa Árpád ügyvezető igazgató a felnőttcsapat szakmai stábjának bátorságát és bölcsességét emelte ki, hogy volt merszük a fiatalokat már az NB I B csoportos mezőnyben mélyvízbe dobni. A fiataloknak további kitartást kívánt, remélve, hogy alapemberei lehetnek a majdani itthoni sikeres felnőttcsapatnak. Sitku Ernő szakmai igazgató szerint nem véletlen, hogy éppen a Nyíregyháza és a Sopron játszotta a döntőt, hiszen ennek a két csapatnak a játékosai edződnek a felnőtt NB I B-s mezőnyben is.
A sikerkovács edző, Pethő Ákos is megerősítette, hogy sokat jelentett a felnőtteknél elvégzett munka, a bajnoki cím jelentőségéről pedig annyit: az U18-as cím a felnőtt alatti legrangosabb, hiszen az U20-as korosztály már más rendszerben vívja a bajnokságot. Siska János szakágvezető, a felnőttcsapat edzője azt emelte ki, hogy a fiatalok láthatóan jó erőnlétben kosárlabdáztak, így sikerült három meccset is megfordítani a végjátékban.
A tényleges főszereplők, a debreceni ob-n különdíjakkal is kitüntetett 16-17 éves játékosok korukat meghazudtoló érettséggel nyilatkoztak. Demeter Ádám érzelmi húrokat is pengetett.– Amikor hatévesen labdát vettem a kezembe, és akkori edzőm, Gombkötő Norbert megkérdezte tőlünk, hogy ki akar kosárlabdázó lenni, persze, hogy feltettem a kezem – mondta a csapatkapitány. – Nem gondoltam volna, hogy tíz évvel azután bajnoki trófeával a kezünkben állhatunk majd egy országos döntő eredményhirdetésén.
Fazekas Csaba beszélt a két évvel ezelőtti, kudarcként megélt kadettbajnoki hatodik helyezést követő fogadalmáról, amit valóra váltottak, hiszen megnyerték a bajnokságot. Mokánszki Máté pedig társaival együtt a nyolcéves közös munka gyümölcseként az aranyéremre, amihez persze kellett az edzők munkája és a családi háttér is.
Forrás:szon.hu