Megszolgálták, hazahozták a kupát!
Megszolgálták, hazahozták a kupát!
Fehérbe öltözött a debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnok majd’ két szektorát megtöltő nyíregyházi szurkolótábor, hogy szombat délután a vörösingeseknek, vagyis a junior bajnoki döntőt játszó NYSC KA…
Országos bajnok lett a Nyíregyházi Sportcentrum KA junior fiú kosárlabda-csapata.
Fehérbe öltözött a debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnok majd’ két szektorát megtöltő nyíregyházi szurkolótábor, hogy szombat délután a vörösingeseknek, vagyis a junior bajnoki döntőt játszó NYSC KA U18-as fiúcsapatának szurkoljon. A távolból érkező soproniak is verték a dobokat, úgyhogy a hangulat remek volt.
A küzdelem pedig hatalmas. Ennek megfelelően nem akartak potyogni a pontok, a Sopron vezetgetett, de a nyíregyháziak nem hagyták magukat, különösen Mokánszki Máté pontjai tartották életben a reményt. Fazekas Csabára persze nagyon figyeltek, ketten is fogták, de a második félidőben már sikerült megtalálni az így üresen maradt embereket. És azért sejteni lehetett, hogy Fazekas is belelendül, a „kicsik”, vagyis Vaskó György és Demeter Ádám pedig hihetetlen helyzetekből és távolságokból szórták a triplákat.
A máskor nyúlfarknyinak számító nyolcpontos előny, most hatalmasnak tűnt, főleg, hogy 52–44-nél már közel volt a vége. De a Sopron egy 5–0-val még közelebb jött, a végén a büntetőknél viszont már nem remegtek meg a nyíregyházi kezek.
A pályán a vörösök, a lelátón a fehérek borultak egymás nyakába, nemcsak a pezsgő, azért a könny is patakzott. Utóbbi a soproni oldalon is, csak ott a bánat miatt. Jegyezzük meg: roppant szimpatikus, nagyot küzdő, a korábbi szövetségi kapitány, Meszlényi Róbert által irányított csapatot győzött le az NYSC. Hogy mekkora tettet vitt végre ez a korosztály Pethő Ákos edző vezetésével, azt tényleg csak a bennfentesek tudják, de tessenek elhinni: nagyot. 2011 után újra Nyíregyházára került a felnőtt alatti legnagyobb korosztály országos bajnoki címe.
A habot a tortán pedig a különdíjak jelentették: a csapatkapitány, Demeter Ádám lett a nyíregyháziak legjobbja, Fazekas Csaba és Mokánszki Máté a torna válogatottjába is bekerült, utóbbi pedig az egész bajnoki döntő legértékesebb játékosa is lett.
Juniorbajnokság: fú országos döntő, DebrecenDöntő

Nyíregyházi Sportcentrum KA–Soproni Sportiskola 57–51 (11–15, 12–8, 15–13, 19–15)

NYSC KA: Vaskó 9/9, Demeter Á. 9/6, Fazekas Cs. 12/3, Mokánszki 17/6, Bolden 6. Csere: Farkas D. 2, Pollák B., Sitku M. 2. Edző: Pethő Ákos.
Forrás:szon.hu