Két ezüst az OB-n
Két ezüst az OB-n
Szombaton este ért végét a 119. Országos Úszó Bajnokság, Debrecenben. Szurovcsják Ivettnek, a Nyíregyházi Sportcentrum úszójának, két ezüstérmet sikerült szerezni…
Minden fejben dől el.
Szombaton este ért végét a 119. Országos Úszó Bajnokság, Debrecenben. Szurovcsják Ivettnek, a Nyíregyházi Sportcentrum úszójának, két ezüstérmet sikerült szerezni, 100 és 50 mellen. Már az elődöntők is sokat sejtetőek voltak, de a döntők során még egy lapáttal sikerült rátenni.
100 mellen, 1:09:97-es új egyéni csúccsal mindössze 7 század másodperccel maradtál le az első helyezett Vécsei Rékától, 50 mellen pedig 32,24-es idővel szintén másodikként csaptál célba. A győzelmet Molnár Flóra szerezte meg. Mind a két számban megelőzted a riválisaidat, Hosszú Katinkát és Sztankovics Annát. Melyik volt az a szám, ami legnehezebb volt, ami igazi kihívás elé állított?- Az 50 mell, ott a rajtnál ment el az arany, ahogy Urbin Tamással, az edzőmmel utána kiértékeltük, de minden számot másképp kell felépíteni. Sebestyén Dalma, a harmadik nagy ellenfelem, nem indult, csak 200 mellen, idegbecsípődést kapott, így ő kiesett 100-ról és 50 mellről is. Sztankovics Anna is betegséggel küzdött, a verseny előtt négy héttel állt vissza és persze még ott Vécsei Réka is, akiről tudtam, hogy nagyon jó formában és igazi dinamikus úszó. Mindent leszámítva, bronzérmet vagy legrosszabb esetben is negyedik helyre számítottam.
Vannak- e  pszichológiailag különbségek a számok, távok között?- 50 és 100 mellet jobban szeretem, mint a 200-at. Ha 200-ra készülök, akkor az teljesen más felkészülési folyamatot jelent. A 200 a mumus, ha mondhatom így Urbin Tamás, az edzőm szerint bennem van a döntő, ott vagyok időben 200 mellen is, amit sikerült is véghezvinnem, hiszen hetedikként értem célba. Figyelemmel szoktad követni a többi úszót, amikor a vízben vagytok? – Semmit sem látok. Nem is szoktam inkább figyelni, magamra koncentrálok és Tamás bá’, az edzőm füttyére. Ő adja meg az ütemet, ez hoz be a célba. Amikor elindul a mezőnyünk onnantól kezdve minden hangot kiiktatok, csak az edzőm füttyét ismerem meg. Minden fejben dől el és az idővel versenyzek. Előfordult már, hogy leblokkoltál?- Bajnokságon még nem volt ilyen. Most is úgy álltam oda a rajtkőre, hogy „meg fogom csinálni” és ez a medencében is inspirál, nem tud semmi sem kizökkenteni. Meg lehet szokni a versenydrukkot, egyáltalán neked szokott lenni?- Azt mondják, hogy én ebből a szempontból jó versenyző vagyok. A nagy versenyek előtt, két- három éjszakával le tudom az izgulást, akkor szinte nem is alszom. A verseny előtt közvetlenül már csak az jár a fejemben, hogy jó lesz és megcsinálom, mert ezért kelek reggelente és ezért fekszem le késő este. Most egy ilyen verseny után marad idő egy kis pihenésre?- Egy kevés. Az edzőmmel szoktam egyeztetni, hétfőn reggel nem úsztam, de például már délután megint a medencében voltam. Véget ért az Ob. Melyik lesz következő versenyed, amire készülsz?- A Budapest Bajnokság, júniusban. Most sikerült megúsznom a B szintet, de sajnos négyen vannak előttem ezen a szinten, úgyhogy a cél – nagy betűkkel – hogy az A szintet teljesíteni tudjam, és akkor ott van lehetőségem arra, hogy 50 mellen be lehet kerülnöm a vb-re.       Ha megmérettetés, akkor vár rád a soron lévő, az érettségi….- Igen, május 5-én lesz a ballagás és utána következik az érettségi. Eddig is tanultam rá, de sokat köszönhetek a tanároknak is, mert kiválóan felkészítenek minket, így van egy biztos tudásom is, de most igen, ez következik. A medence mellett most sokat kell majd a könyvek fölött töltenem.