Második Szabó Lili a válogatottal
Második Szabó Lili a válogatottal
Szabó Lili az U16-os lány röplabda válogatottal egy hajszálra van az EB-selejtezőtől…
Szabó Lili az U16-os lány röplabda válogatottal egy hajszálra van az EB-selejtezőtől
A hétvégén fejeződött Szerbiában az U16-os lány röplabda Eb-selejtezője, Belgrádban. A lányok mindent beleadva harcoltak  a csoportgyőzelemért. Egy  hajszállal lemaradva a második helyet sikerült megkaparintaniuk, így továbbra is versenyben vannak, a júliusi, bulgáriai Eb-selejtezőre való kijutásra.
Szabó Lili, a Nyíregyházi Sportcentrum röplabdázója, aki a válogatottat erősíti, elmondta:- Az, hogy kijutunk még kérdéses, de remény még ott van és mi nagyon szorítunk, szeretnénk megmutatni, hogy igenis van helyünk az Eb-n. – Majd hozzátette, hogy a görögországi selejtező- tornát még a jövő héten rendezik meg, így biztosat csak azután lehet mondani.
Egy azonban már száz százalék, hogy a spanyolországi selejtezőtorna második helyezett gárdájánál, a lengyeleknél már jobbak a magyarok, de a C csoport küzdelmei alapján,akár a dánok, akár a belgák lesznek a másodikok, már magyar U16 válogatott nem lesz jobb.
A júliusi, belgrádi kontinensviadalon a két második helyezett szerepelhet. Jövő hét vasárnapig minden eldől, addig is marad a feszült várakozás a csapatnál.
A csoport végeredménye: 1. Fehéroroszország 8 pont (9.4), 2. Magyarország 6 (7:4), 3.Szerbia 4 (6:7), 4. Montengro 0 (2:9)
A képen: Kiss Anna, Szabó Lili, Vecsey Fanni, Bakai Kata, Molnár Tamara, Baskó Ági, Veres Cinti, Kertész Petra, Beskó Lili
info:nemzetisport.hu, www.hunvolley.hu