Régiós mezei versenyen a Sportcentrum
Régiós mezei versenyen a Sportcentrum
A hétvégén az U11 és az U13-as korosztály számára rendezték meg Szolnokon a Sport XXI. Észak-Alföld Régió mezei versenyét a NEFAG erdészeti vadasparkjában…
A hétvégén az U11 és az U13-as korosztály számára rendezték meg Szolnokon a Sport XXI. Észak-Alföld Régió mezei versenyét a NEFAG erdészeti vadasparkjában.
A versenyre  szép számban érkeztek csapatok Szolnokról, Debrecenből és Nyíregyházáról. A klasszikus mezei futáson kívül nyolc fős csapatversenyben is megmérkőzhettek a gyerekek. A táv az U11-nél kb. 2000 m, míg az U13-nál 2400 m volt.
A csapatversenyben a legjobb az U11-nél a Szolnoki SC-SI lett, majd a debreceni DSC-SI és dobogó harmadik fokára a NYSC állhatott fel.
Az U13-as korosztálynál a dobogó legmagasabb fokára szintén a szolnokiak állhattak fel, majd őket követték a debreceniek és végül a nyíregyháziak.
Egyéniben az U11-es korcsoportban Reho Milán, Molnár András és Szabó Boldizsár ért el kimagasló eredményt. Ők mindhárman a nyíregyházia Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola tanulói. A lányoknál, szintén az U11-es korosztályban a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzője lett aranyérmes, Belányi Vera személyében. Az U13-asoknál Pécsi Levente (Nyíregyházi Sportcentrum) ért be elsőként a célba.
Az érmeket Ecseki Tibor, a versenybíróság elnöke, valamint Vas László, az NYSC atlétika szakágának vezetője adta át.
A célban csokoládé várta az összes beérkezőt. A következő megmérettetésre április 22-én kerül majd sor, a debreceni Gyulai István Atlétikai Stadionban.
Fotó: www.masz.hu/Németh Botond