Hatvan méter felett, csoportgyőztesként zárt
Hatvan méter felett, csoportgyőztesként zárt
A Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek két városában, Las Palmasban és Santa Luciában rendezték meg a dobó Európa-kupa küzdelmeit, melyen a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői közül Szikszai Róbert is részt vett…
Összesítésben a hatodik helyezést szerezte meg Szikszai Róbert az atlétikai dobó Európa-kupán.
A Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek két városában, Las Palmasban és Santa Luciában rendezték meg a dobó Európa-kupa küzdelmeit, melyen a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői közül Szikszai Róbert is részt vett.
A két évvel ezelőtti U23-as Európa-bajnokság bronzérmese Las Palmasban, a Ciudad Deportiva Stadionban versenyzett, és a B csoportban kapott helyet. Kerekes László tanítványa 55.11 méterrel kezdett, vagyis gyakorlatilag csak bemelegített a folytatásra, amely során 56.04, majd egy érvénytelen kísérlet következett. Negyedikre is javított, az 56.45-ös eredménnyel az ötödik helyen állt. A tendencia nem állt meg, és ötödikre a hatvanméteres lélektani határt átdobva, 60.49 méteres dobással Szikszai az élre állt. Zárásként 58.52 métert teljesített, és a csoport egyetlen hatvan méter feletti eredményével az élről várta a mezőny másik felének szereplését.
A döntőben aztán öten is túldobták a nyíregyházi versenyzőt, aki így a hatodik helyen végzett. A győzelmet az osztrák Lukas Weisshaidinger szerezte meg 65.73 méteres eredménnyel, a dobogóhoz 62.86 kellett. A másik magyar diszkoszvető, Huszák János 54.27-tel a 17. helyezést szerezte meg.
Az időjárásra a hétvégén sem lehet panasz a Kanári-szigeteken, a húsz fok feletti hőmérsékletet további két hétig élvezheti Szikszai Róbert, aki hétfőtől Tenerife-n edzőtáborozik Kerekes László irányításával, versenyzőtársai közül pedig Káplár János és Kerekes Dóra is csatlakozik hozzájuk.
Forrás: szon.hu