A magasugró is saját maga ellenfele
A magasugró is saját maga ellenfele
Bakosi Péter fedett pályás egyéni legjobbját szeretné felülmúlni a belgrádi Európa-bajnokságon…
Bakosi Péter fedett pályás egyéni legjobbját szeretné felülmúlni a belgrádi Európa-bajnokságon.
Tizenegy arany-, húsz ezüst- és tizenöt bronzérmével Magyarország a tizennyolcadik helyezést foglalja el a fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságok éremtáblázatán. A pénteken Belgrádban kezdődő, a sorban 34. fedett Eb-n is vannak éremesélyes versenyzőink, hiszen a súlylökő Márton Anita és a hatvan gátas Baji Balázs nagyon jó előjelekkel utazott a szerb fővárosba.
A 22 000 néző befogadására alkalmas Kombak Arénában nyíregyházi sportoló is versenyezni fog, hiszen a magasugró Bakosi Péter a legutóbbi, két évvel ezelőtti eseményhez hasonlóan most is csapattag lett. Akkor Prágában a kezdőmagasságot jelentő 215 centin maradt a Sportcentrum versenyzője, aki szeretné felülmúlni 2015-ös szereplését szereplését.
– Nagyon várom a mostani viadalt, úgy érzem, jó formában, ennélfogva bizakodva utazhattam Belgrádba – mondta a tizenöt tagú magyar csapat tagjaként szerdán Belgrádba utazó, a selejtezőjét szombaton 11.20-kor kezdő Bakosi Péter. – Fel tudom használni a két évvel ezelőtti tapasztalatokat, például azt, hogy nem kell megijedni a hatalmas csarnoktól és a népes közönségtől. A verseny előtti napokban az edzésekkel sikerül megbarátkozni a helyszínnel, és azt várom magamtól, hogy kétszázhúsz centi fölé jutva megjavítsam a fedett pályás egyéni legjobbamat.
A férfi magasugrásra huszan neveztek, az egyéni legjobbja senkinek sem gyengébb, mint Bakosi Péternek, rajta kívül a lett Janis Vanags rendelkezik 220-as „PB¨-vel. Az idei legjobb eredményeket figyelmbe véve (Bajosinek 219-e van) az ukrán Olekszandr Barannikov soroltatik hátrébb, őt 215 centis eredménnyel rendelkezik 2017-ből.
Erre mondta Bakosi Béla, a nyíregyházi versenyző edző-édesapja, hogy ezekkel előzetesen nem érdemes foglakkozni, egyéni versenyről van szó, az embernek ilyenkor saját maga az ellenfele. Ha valaki, akkor ő tudja jól, hiszen a fedett pályás Eb-k összesített egyéni éremtáblázaton a korábbi hármasugró a tizedik (!) helyen áll, közvetlenül a távolugró Szalma László mögött. Hangsúlyozzuk, 33 megrendezett Eb után!
Bakosi Béla 1979 és 1988 között vett részt fedett pályás Eb-ken, amelyeken két arany- (1980, Sindelfingen és 1982 Milánó), egy ezüst- (1988, Budapest) és három bronzérmet (1983, Budapest; 1984, Göteborg és 1986, Madrid) nyert. Így aztán nem kis nosztalgiával utazhatott Belgrádba, hiszen edzőként ő is tagja a hivatalos magyar csapatnak.
Forrás:szon.hu