Nem maradtak bajnoki cím nélkül
Nem maradtak bajnoki cím nélkül
Az újoncok és serdülők valamint a felnőttek téli dobóbajnokságát egy füst alatt tudták le – immár tavaszias időben, Szombathelyen. A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői közül a diszkoszvetésben…
Szikszai Róberték ugyan nem indultak, a gégényi Vass Anett szállította az elsőséget a Nyíregyházi Sportcentrumnak.
Az újoncok és serdülők valamint a felnőttek téli dobóbajnokságát egy füst alatt tudták le – immár tavaszias időben, Szombathelyen. A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői közül a diszkoszvetésben jó szereplésre esélyes Szikszai Róbert és Káplár János kihagyta a viadalt, a keleti országrészben elhúzódó kemény tél miatt ugyanis szinte nem is tudtak szabadtéren edzeni.
A Budapesten tanuló és edző Kerekes Dóra felkészülése viszont nem volt ilyen mostoha, ő az olimpiai bronzérmes súlylökő, Márton Anita mögött második lett diszkoszvetésben. A súlylökést immár nem a fedett pályás bajnokság égisze alatt rendezik, hanem „hozzácsapták” a téli dobóbajnoksághoz, az ebben a versenyszámban a dobogós helyezésre is esélyesnek tartott Kerekes László a negyedik helyen zárt.
Mégsem maradt bajnoki cím nélkül a szabolcsi delegáció, hiszen az NYSC-s színekben versenyző, de gégényi illetőségű Vass Anett az élen végzett az újonc lányok súlylökő versenyszámában, sőt, Dorka Zoltán tanítványa diszkoszvetésben egy bronzérmet is begyűjtött. Utóbbi versenyszámban Balogh Blanka is a pontszerző, hatodik helyen végzett.
Téli dobóbajnokság, Szombathely
A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzőinek eredményei:
Újonc
LányokSúlylökés: 1. Vass Anett 12.33, 14. Balogh Blanka 7.82.Diszkoszvetés: 3. Vass Anett 28.37, 6. Balogh Blanka 17.20.
Serdülő
LányokSúlylökés: 15. Mándoki Dorina Ágnes 9.11, 21. Bákány Zsanett Fruzsina 7.97, 22. Seres Vivien 7.08.Diszkoszvetés: 9. Mándoki Dorina Ágnes 24.69, 15. Bákány Zsanett Fruzsina 21.43, 16. Seres Vivien 21.30.
Felnőtt
FérfiakSúlylökés: 4. Kerekes László 16.60.
NőkDiszkoszvetés: 2. Kerekes Dóra 49.61.
Forrás: szon.hu