Éremért hajtanak Érden
Éremért hajtanak Érden
Minimum biztató, hogy a Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapata a bajnokságban oda-vissza elkalapálta a Jászberényt. A bökkenő csak annyi: ezúttal Magyar Kupa-meccset vívnak a felek, mégpedig a bronzéremért, semleges helyszínen…
A Fatum-Nyíregyháza számára nagy motivációt jelent a kupabronz megszerzése.
Minimum biztató, hogy a Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapata a bajnokságban oda-vissza elkalapálta a Jászberényt. A bökkenő csak annyi: ezúttal Magyar Kupa-meccset vívnak a felek, mégpedig a bronzéremért, semleges helyszínen – Érden, a finálét (Békéscsaba–Vasas) követően. Ráadásul egy mérkőzés dönt, és ahogy a szlogen mondja: a kupa az más. Az természetes, hogy a nyírségiek ráhajtanak a medál megszerzésére, és nyilván az ellenfél is ennek érdekében töri magát. Olyannyira, hogy a berényiek a minap új játékost szerződtettek: a 34 éves, 194 centi magas spanyol center, Marisa Fernández Conde a hétközi fordulóban túlesett bemutatkozáson.
– Rutinos játékos, a TFSE elleni bajnokin már játszott egy szettet, ezzel együtt annyiszor találkoztunk a Berénnyel, hogy elvileg nem érhet minket meglepetés – taglalta Horváth András, a Fatum-Nyíregyháza edzője. – Igen, a bajnokságban, sőt, felkészülési meccseken is legyőztük őket, de mindez most egyáltalán nem számít. Egy találkozón bármi megtörténhet, nyilván legalább annyira akarják a győzelmet, mint mi, másként nem is lehet odamenni. Természetesen a korábbi mérkőzésekből erőt meríthetünk, ugyanakkor ez egy megoldandó szituáció is egyben: gondolok itt arra, hogy mindenkinek új a terem, hisz Érden nem mindennap fordulunk meg, tehát sok függ attól is, milyen gyorsan tudunk alkalmazkodni a körülményekhez.
KM-KT