Rajtra kész az U18 röpi válogatott
Rajtra kész az U18 röpi válogatott
Elkezdődött a visszaszámlálás az U18-as női röplabda válogatott Eb-selejtezőjére. Már csak pár óra és a magyar válogatott első mérkőzésén szurkolhatunk ma este 17 órától, Jászberényben…
Elkezdődött a visszaszámlálás az U18-as női röplabda válogatott Eb-selejtezőjére. Már csak pár óra és a magyar válogatott első mérkőzésén szurkolhatunk ma este 17 órától, Jászberényben.
A válogatottat három Nyíregyházi Sportcentrumos játékos is erősíti. Schwegler Stefi 4-es mezben, Pap Dorka 16-osban és 9-esben Kundrák Eszter lép majd pályára. A jászberényi selejtező négy csapatából az első helyezett már biztosan ott lesz az áprilisi, hollandiai kontinensviadalon, de a három legjobb második csapat is esélyt kap, hogy képviselhesse országát.
A nagy rajt előtt Kundrák Eszterrel (4-es ütő) beszélgettem.
Mióta készültök a megmérettetésre a csapattal?
– Január 2 óta már mindenki Jászberényben van, és azóta nincs megállás. Napi két kemény edzéssel készülünk az Eb-selejtezőre. Emellett jó pár videót is megnéztünk az ellenfeleinkről, láttuk az ő taktikáikat és jól kielemeztük a csapatokat.
Milyen érzés hogy itthon, hazai környezetben játszhattok egy ekkora volumenű tornát?
– Elmondhatatlanul jó, nagyszerű. Én már voltam egy Eb-selejtezőn, Törökországban, két éve, akkor az egyel idősebb válogatottal léptem pályára, de szerintem, hogy itthon játszhatunk, azt remélem, hogy megkönnyíti a  helyzetünket. Hazai közönség előtt tudunk röplabdázni és a szurkolók, a szülők, barátok támogatása fontos. Ez nagyon motivál minket.
Ki számít a legnehezebb ellenfélnek a magyar válogatottnak?
–  A németek tűnnek a legerősebbnek, de a másik két ellenfelünket sem lehet lebecsülni.
Milyen most a hangulat a csapatnál így a kezdés előtt egy pár órával?
– Már mindenki nagyon izgul. A hangulat egyébként remek. A múlt héten még páran betegek voltak, de a csapat mára már jól van. Mindenki már teljes mértékben a mai meccsre koncentrál. Nagyon nagyon várjuk, hogy végre a pályán lehessünk és elkezdődhessen a  mérkőzés a mai, első ellenfelünkkel, a dánokkal!
A magyar női U18-as válogatott kerete: AMBROSIO Melani (Vasas Óbuda, center), GLEMBOCZKI Zóra (Linamar-BRSE, átló), KOTORMÁN Réka (Vasas Óbuda, feladó), KOVÁCS Lilla (UTE, center), KÖKÉNY Petra (Röpke SE, 4-es ütő), KUNDRÁK Eszter (Fatum Nyíregyháza, 4-es ütő), LESI Olívia Ivett (MTK Budapest, 4-es ütő), MIHÁLY Dorka (Vasas Óbuda, 4-es ütő), PAP Dorka (Fatum Nyíregyháza, liberó), PETRENKÓ Brigitta (Linamar-BRSE, feladó), SCHWEGLER Stefánia (Fatum Nyíregyháza, liberó), SZEDMÁK Réka (Vasas Óbuda, center).