Kezdődik a fedett pályás versenyidény
Kezdődik a fedett pályás versenyidény
Az egész ország várja már a hétvégi fedett pályás atlétikai versenyt, hiszen a budapesti Syma csarnok felújítás alatt van, így a következő esedékes megmérettetés csak február 4-én lesz…
Az egész ország várja már a hétvégi fedett pályás atlétikai versenyt, hiszen a budapesti Syma csarnok felújítás alatt van, így a következő esedékes megmérettetés csak február 4-én lesz.
A Nyíregyházi Sportcentrum által szervezett verseny lebonyolításra az egyetem atlétikai csarnokában kerül sor vasárnap, amely 10 órakor veszi kezdetét. A serdülőknek és újoncoknak meghirdetett országos bajnokság egyben nyílt verseny is, így elindulhatnak az ifik, juniorok és felnőttek is összesen 12 versenyszámban (kivéve súlylökés). A verseny nemzetközi szintű lesz, hiszen érkeznek román és szlovák atléták is.
– Hosszú versenyidény elé néznek atlétáink, februárban kezdenek és majd szeptember 16-án a Váltófutó Országos Bajnoksággal zárják a szezont – kezdte a sajtótájékoztatót Vas László a Nyíregyházi Sportcentrum atlétika szakág vezetője. – A szabadtéri bajnokság már egészen korán, április 8-án kezdődik a Nemzetközi gyalogló versennyel, amely Podebrady-ban kerül megrendezésre, és Helebrandt Máté olimpikon képviseli a Nyíregyházi Sportcentrumot. 8-9 világverseny lesz a 2017-es esztendőben, melyeken érdekeltek több szinten is a nyíregyházi atléták. Bakosi Péter már kvalifikáltatta magát a belgrádi Európa Bajnokságra, de ott lesz még az augusztusi Universiaden, de természetesen ezek mellett számos fontos megmérettetés vár még rá. Leveleki Bence, Zsiga Kinga, Szikszai Róbert, Káplár János, Kerekes László és Kerekes Dóra pedig remélhetőleg nemzetközi porondon is bizonyíthatják tehetségüket.
A Sportcentrum újra Debrecennel közösen együtt indul a csapatbajnokságon, remélhetően hasonló sikert érnek el, mint az elmúlt esztendőben (bajnokok lettek).