Az apukám a példaképem
Az apukám a példaképem
Kiváló sportoló, kiváló tanuló. Nem is lehetne jobban jellemezni Bécsi Ádámot, aki a Nyíregyházi Sportcentrum junior kézilabda csapatában játszik…
Kiváló sportoló, kiváló tanuló. Nem is lehetne jobban jellemezni Bécsi Ádámot, aki a Nyíregyházi Sportcentrum junior kézilabda csapatában játszik.
Édesapja, Bécsi János közel négy éve az edzője. Az országos serdülőbajnokságban hatodik, az NB I/b junior bajnokságban 3., míg az NBI/b felnőtt bajnokságban a csapatával 3. helyet megszerző Ádám, az elmúlt héten vehetett át díjat Nyíregyházi Sportcentrumtól a Városi Sportgálán.
Milyennek értékeled a 2016-os évedet a kézilabdában?
– Nagyon sokat dolgoztam az elért eredményekért és úgy értékelem, hogy ez az év volt az eddigi legjobb évem a kézilabdában. Szeretném, ha a jövőben se lenne másképp és ez lenne az átlag. Ettől csak jobb éveket szeretnék magam mögött tudni.
Milyen célkitűzéseid vannak a következő esztendőre?
– A lehető legtöbbet szeretném magamból kihozni, a cél nem kevesebb, mint a tabella legfelső fokán végezni.
Kit tekintesz példaképednek?
– Posztomon az egyik legjobbnak Aron Palmarssont és Lékai Mátét, a Veszprém két játékosát tekintem, az ő játékuk minden irányító számára tananyag. A legfőbb példaképem mégis az apukám, Bécsi János, aki a nyíregyházi kézilabdacsapatban játszik évek óta és négy éve az edzőm.
Milyen álmod van, amit szeretnél ha egyszer a közeljövőben megvalósulna?
– A legjobban, amit szeretnék, hogy szerepelhessek a német Bundesligában és ott meghatározó játékossá váljak, valamint a válogatottban játszani.
Hogyan töltöd azt a kevés szabadidődet, ami marad?
– Sok időt fordítok a tanulásra. Nemrégen szereztem meg németből és angolból is nyelvvizsgát, emellett a barátnőmmel és barátaimmal igyekszem kikapcsolódni.
Kitől és mit kérdeznél szívesen a Nyíregyházi Sportcentrum sportolói közül?
– Helebrandt Mátétól kérdeznék. Arra lennék kíváncsi, hogy sikerült a 2016-os éve a sportkarrierje tekintetében, hogyan néz ki egy tökéletes napja és mit szeretne megvalósítani a jövőben?
Fotó: Szarka Lajos, www.nyiregyhaza.hu