Európában a 11. legjobb gyalogló
Európában a 11. legjobb gyalogló
Helebrandt Máténak és edzőjének, Pokrovenszki Józsefnek gratulált Kósa Árpád a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője…
Helebrandt Máténak és edzőjének, Pokrovenszki Józsefnek gratulált Kósa Árpád a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.
– A Nyírsuli utolsó és a Nyíregyházi Sportcentrum első olimpikonja – kezdte köszöntőjét Kósa Árpád. – Egy hatalmas dologról van szó, nem csupán sportsikerről. A nem éppen ideális körülmények között dolgozó sportoló és edzője, egyedülálló dolgot vittek véghez. Hamarosan elkezdődik az új Atlétikai Centrum építése, reméljük ezzel is tovább tudjuk segíteni Máté munkáját. Nagy büszkesége a Sportcentrumnak a Rióban elért eredménye és remélem, hogy van még benne kitartás a következő olimpiáig.
– Az idei eredmények jól mutatják, hogy Józsi bával jó úton haladunk – vette át a szót Máté. – Két számban is kvalifikáltam magam az olimpiára (20 km és 50 km), és minden számon egyéni csúcsot gyalogoltam. A riói olimpián sikerült a 11. legjobb európaiként célba érnem. Az előttem álló versenyidényben azt tűztem ki célul, hogy a legjobb tíz közé kerüljek Európában.
Helebrandt Máté az elmúlt hétvégén részt vett az Atlétikai Magyar Szuper Liga döntőjén, ahol tovább gyarapította szép eredményeinek sorát. Összetett pontversenyben abszolút győztes lett a magyar Szuper Liga sorozatban, olyan neveket legyőzve, mint Pars Krisztián, vagy Kővágó Zoltán.