Óriási kihívások előtt
Óriási kihívások előtt
Több témát is érintett sajtótájékoztatóján a Nyíregyházi Kosárlabda Nonprofit Kft. ügyvezetője, Sitku Ernő…
Több témát is érintett sajtótájékoztatóján a Nyíregyházi Kosárlabda Nonprofit Kft. ügyvezetője, Sitku Ernő.
– A tavalyi sikertelen esztendő után, teljes szerkezeti átalakuláson ment keresztül a Nyíregyházi Kosárlabda Klub – kezdte a sajtótájékoztatót Sitku Ernő. – 14 fős kerettel dolgozik jelenleg az egyesület, amely elsősorban saját nevelésű játékosokból áll össze. Szükséges egy idegenlégiós szerződtetése is, akinek a szerepe abban rejlik, hogy a palánk alatti harcban segítse, erősítse a csapatot. Óriási fegyvertény, hogy a csapatkapitány Nagy Krisztián és az U18-as EB-ről hazatérő Fazekas Csaba is továbbra is nyíregyházi színekben lép pályára a 2016/2017-es bajnoki évadban. A csapat többi tagjai: Bús Iván, Szondy Ákos, Varga Márton, Oláh Zoltán, Gáspár Balázs, Farkas Dániel, Mokánszky Máté, Balogh Bendegúz, Sitku Márton, Czura Attila, Vaskó György és Keul Tamás.
– Gyászos idény után, újra csapatot kell építeni – vette át a szót, Balogh Béla a Megyei Kosárlabda Szövetség elnöke. – Szükséges, hogy a saját nevelésű játékosokra támaszkodjunk ebben az esztendőben. Szükség van a példára, és olyan példaértékű játékosokra, mint Fazekas Csaba. Buzdítom a vállalkozókat, hogy lokálpatriótaként támogassák a csapatot. A Megyei Kosárlabda Szövetség anyagilag és erkölcsileg továbbra is a nyíregyházi kosárlabda mellett áll, mint eddig.
Támogatóként volt jelen a sajtótájékoztatón Fekete Károly, a NaturComfort Kft. ügyvezetője, aki termékeivel immáron a harmadik szezonban is segíteni kívánja a klubbot. Az Eissmann Automotive Hungaria Kft. képviseletében megjelent Lénárt Krisztián is, aki a cég elgondolásait tolmácsolva elmondta, hogy hosszú távban gondolkodnak, szeretné, ha a csapat a lehető legrövidebb időn belül visszakerülne az élvonalba a segítségük által.
– A kosárlabda csapat Nyíregyháza néven fog szerepelni a bajnokságban, a nagy névszponzor még hiányzik – vette vissza a szót az ügyvezető. – Változik Siska János szerepe, ettől az idénytől vezetőedzőként irányítja a fiatal, de annál tettre készebb gárdát. Már négy hete tart a felkészülés, számos edzőmérkőzés, és rengeteg munka vár még ránk a szeptember 17-én kezdődő bajnoki mérkőzésig. Bízom a csapatomban és bízom a sikeresebb folytatásban.