Jobb is lehetne, de rosszabb ne legyen!
Jobb is lehetne, de rosszabb ne legyen!
Egy-egy arany- és ezüst- valamint három bronzéremmel zárták a 121. országos felnőttbajnokságot a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői. Lehetett volna jobb is, de rosszabb is – vagyis nagyjából a várakozásnak megfelelően szerepeltek az NYSC sportolói Székesfehérváron…
Szerencsés esetben bővebb is lehetett volna az atlétikai bajnokság nyíregyházi éremtermése.
Egy-egy arany- és ezüst- valamint három bronzéremmel zárták a 121. országos felnőttbajnokságot a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői. Lehetett volna jobb is, de rosszabb is – vagyis nagyjából a várakozásnak megfelelően szerepeltek az NYSC sportolói Székesfehérváron.A bajnoki cím Bakosi Péteré, mégsem lehetett teljesen elégedett a magasugró a sokadik címvédésével, hiszen szeretett volna az egyéni csúcsa, vagyis a 226 centi közelében teljesíteni. Végül második kísérletével, 212 centivel már bebiztosította az elsőségét, de több érvényes kísérletet már nem tudott bemutatni.
A diszkoszvetők három érmet hoztak, és mivel kedvezőtlenek voltak a szélviszonyok, nagy eredményre nem lehetett számítani tőlük. Az azért meglepetésként hatott, hogy az olimpiai ezüstérmes, Rióban is induló Kővágó Zoltánt felvonultató mezőnyben a nyíregyházi Káplár János a negyedik sorozatig vezetett, sőt, a versenynek volt olyan pillanata, amikor Szikszai Róbert állt az élén, Káplár pedig a második helyen. De tényleg csak egy pillanatig, mert a következő vetésre Kővágó 59.54 métert ért el, amivel eggyel hátrébb sorolta a végül ezüst- és bronzérmes nyíregyháziakat. Márton Anita jelenlétében Kerekes Dóra számára az ezüstérem lehetett a reális cél, ettől elmaradva végül a harmadik helyen zárt.
Önmagához képest az egész nyíregyházi küldöttség legjobb eredményét Osváth Krisztina érte el. Széles Imre tanítványa, mint szinte minden idei versenyén, ezúttal is egyéni rekordot ért el, és nagyon szép futással, 55.67 másodperccel a harmadik lett 400 méteren. A szezont 58.70-es legjobb eredménnyel kezdő húszéves sportolónő előzetesen a harmadik-ötödik helyre volt esélyes, ebből hozta ki végül a legjobbat.
Voltak, akik balszerencsésen versenyeztek, és csak hajszállal maradtak le a dobogóról. Ilyen értelemben az élre kívánkozik Tasi T. Dávid, akit mindössze egyetlen századdal előzött meg a harmadik helyezett. A hármasugró Pál Robint az utolsó sorozatban ugrották le a dobogó harmadik fokáról, és akkor is csak kilenc centivel. A súlylökő Kerekes Lászlónak is állt volna az érem, de nem jött ki neki a lépés, és a negyedik helyre szorult. Miként a női 4×400 méteres váltó, amely a tavalyi, bajnokként elért időeredményénél csaknem két másodperccel futott jobban, ám ez most csak a negyedik helyhez volt elegendő.
Szóval olyan volt ez a bajnokság, mint az atléták teljes idénye: lehetett volna jobb is, de azért összességében sose rosszabbat.121. országos bajnokság
A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzőinek eredményei
Férfiak
100 m. 1. előfutam: 8. Szőke Barnabás 11.33 – nem jutott tovább.400 m. 1. előfutam: 1. Tasi T. Dávid 49.38 – továbbjutott. Döntő: 4. Tasi T. Dávid 48.71.3000 m akadály: 14. Holecskó Máté 10:22.57.Magasugrás: 1. Bakosi Péter 212.Távolugrás. Selejtező: 11. Leveleki Bence 659 – nem jutott tovább.Hármasugrás. Selejtező: 4. Pál Robin 14.73 – továbbjutott. Döntő: 4. Pál Robin 15.66.Súlylökés. Selejtező: 3. Kerekes László 15.84 – továbbjutott. Döntő: 4. Kerekes László 16.23.Diszkoszvetés: 2. Szikszai Róbert 58.59, 3. Káplár János 58.30.
Nők
400 m. 1. előfutam: 5. Botos Boglárka 59.45 – nem jutott tovább. 2. előfutam: 2. Osváth Krisztina 56.88 – továbbjutott. Döntő: 3. Osváth Krisztina 55.67.Diszkoszvetés. Selejtező: 3. Kerekes Dóra 46.58 – továbbjutott. Döntő: 3. Kerekes Dóra 46.97.4×400 m: 4. Nyíregyházi Sportcentrum​ (Pazonyi Réka, Guba Liliána, Botos Boglárka, Osváth Krisztina) 3:51.65.
Forrás: szon.hu