Pompás programok Sóstón
Pompás programok Sóstón
Július 14-én rajtol a Sóstó-Gyógyfürdő ZRT-Nyíregyházi Sportcentrum strandfoci fesztiválja Sóstón. A méltán népszerű eseményen 44 csapat küzd meg a Fatum Property Kupáért, és a 200 000 forint összdíjazásért…
Július 14-én rajtol a Sóstó-Gyógyfürdő ZRT-Nyíregyházi Sportcentrum strandfoci fesztiválja Sóstón.
Ez az esemény mára már az ország legnagyobb tornájává nőtte ki magát, melyre négy megyéből, 17 településről jelentkeztek a csapatok. A méltán népszerű eseményen 44 csapat küzd meg a Fatum Property Kupáért, és a 200 000 forint összdíjazásért.
– Az idén jubilál a torna, hiszen ez már az ötödik alkalom – kezdte a tájékoztatást az esemény főszervezője, Dajka László. – Hihetetlen népszerűségnek örvend a strandfoci, hiszen kevesebb mint egy hét alatt telítődött a létszám. 40 férfi és 4 női csapat is érkezik hozzánk. Több olyan együttes is részt vesz a tornán, aki egy teljes hetet töltenek el Sóstón és ismerkednek városunkkal. A csapatok tizenegy csoportban körmérkőzés formájában játszanak és minden csoport első két helyezettje játszik a szombati és vasárnapi döntőben.
– Amint vége a strandfoci derbinek, újabb érdekes színvoltja lesz a Sóstói programsorozatnak – vette át a szót Podlovics Lajos a Sóstó Gyógyfürdő Zrt. értékesítési vezetője. – Július 23-án reggel kilenc órakor kezdődik a tavon a Sárkányhajó verseny, ahová 10 csapat jelentkezését várjuk. A küzdelem értékes ajándékokért folyik majd két kategóriában, páros és csoportos futamokban lehet indulni. A látványos küzdelmek után, beindul az amatőr Barkács-Bogrács főzőverseny szintén a tó környékén. A szervezők különleges dolgokat várnak a lelkes résztvevőktől, akik számára biztosítják a sátort, húst, padokat is. A kész ételeket minden csapatnak 50 főre kell elkészíteni délután négy óráig, ezeket Szoboszlay Gyula mesterszakács zsűrizi le segédeivel. Ezen a napon szerepet kap az egészség megőrzése, ingyenes szűrésen vehet részt az ide kilátogató.