Bakosi a magyar örökranglista 4. helyén
Bakosi a magyar örökranglista 4. helyén
2016. július elsején Miskolcon rendezték az U20-as Válogatott Viadalt, melyen Bakosi Péter is indulhatott a Magyar Atlétikai Szövetség engedélyével…
2016. július elsején Miskolcon rendezték az U20-as Válogatott Viadalt, melyen Bakosi Péter is indulhatott a Magyar Atlétikai Szövetség engedélyével.
Peti magasugrásban 226 centimétert ugrott, mellyel felkerült a magyar örökranglista 4. és az idei világranglista 29. helyére. Ezzel az eredménnyel közel került az olimpiai kvalifikációs szinthez, melyet még két versenyen lesz lehetősége teljesíteni. A Nyíregyházi Sportcentrum atlétái közül Bakosi Péter mellett többen is remekül szerepeltek a viadalon, Leveleki Bence távolugrásban (6,93 m) arany-, míg hármasugrásban (14,11 m) ezüstérmet szerzett. Ezüstéremmel gyarapodott Tóth Balázs súlylökésben (16,25 m) és Zsiga Kinga diszkoszvetésben (38,88 m) is, de  fényesen csillogó bronzérem született Szabó Kristóf és Varga Péternek köszönhetően. Az előbbi 400 méteres síkfutásban, az utóbbi távolugrásban remekelt.