Kultikus stadionban vetheti a diszkoszt Szikszai Róbert
Kultikus stadionban vetheti a diszkoszt Szikszai Róbert
Immár hivatalos, hogy Szikszai Róbert is tagja a július 6-10. között esedékes amszterdami Európa-bajnokságra utazó magyar csapatnak. A keret 34 versenyző nevét tartalmazza, de elképzelhető, hogy nem állnak ennyien rajthoz, mert többen is sérüléssel bajlódnak…
A 34 magyar indulóból és a három férfi diszkoszvetőből az egyik az egyedüli nyíregyházi Szikszai Róbert.
Immár hivatalos, hogy Szikszai Róbert is tagja a július 6-10. között esedékes amszterdami Európa-bajnokságra utazó magyar csapatnak. A keret 34 versenyző nevét tartalmazza, de elképzelhető, hogy nem állnak ennyien rajthoz, mert többen is sérüléssel bajlódnak, az olimpiai bajnok kalapácsvető, Pars Krisztián az áprilisi műtétje után pedig nincs olyan formában, hogy indulhasson, így az ő szereplése csak közvetlenül a verseny előtt dől el.
A Nyíregyházi Sportcentrum sportolói közül többeknek (Bakosi Péter, Kerekes Dóra, Kerekes László) volt még esélyük arra, hogy teljesítsék az induláshoz szükséges szintet, ám attól végül elmaradtak. Mivel olimpiai évről van szó, az utcai versenyszámokat (maratoni futás, gyaloglás) nem rendezik meg, ezért az olimpiára koncentráló Helebrandt Máté részvétele nem jöhetett szóba.
Szikszai Róbert speciális különversenyben harcolta ki az indulási jogot, mivel férfi diszkoszvetésben a három induló helyre négy olyan versenyző pályázott, aki Eb-szinttel rendelkezett. Spiriev Attila szakmai igazgató a szövetség honlapján az alábbiakban adott magyarázatot erre a kérdésre: „Diszkoszvetésben négyen is teljesítették a szintet. Mind a négyüket beneveztük, de Savanyú Péter nem tagja az utazó csapatnak. Közte és az Eb-induló Szikszai Róbert között a június 26-án, Szombathelyen rendezett szétdobás döntött.”
Kerekes László tanítványának a mostani lesz a második felnőtt Európa-bajnoksága. Az elsőről, a két évvel ezelőtti zürichi viadalról nem lehet sok szép emléke, hiszen a selejtezőből érvényes kísérlet nélkül kiesett. Ettől azért most többet remél a titkon még az olimpiai szereplésben is reménykedő 21 éves versenyző.
Legutóbb az atlétika Mekkájának számító svájci város Letzigrund nevű létesítményében rendezték az Eb-t, a helyszín pedig ezúttal is kultikus, hiszen az 1928-as amszterdami olimpiára épített, azóta persze többször felújított stadion lesz a házigazdája a sorrendben huszonharmadik kontinensbajnokságnak.
Forrás: szon.hu