Felesleges izgalomnak tették ki magukat
Felesleges izgalomnak tették ki magukat
Hogy a Fatum-Nyíregyháza jobb csapat a Gödöllőnél az szinte bizonyos. A különbséget viszont a pályán is bizonyítani kell! Nos, az élvonalbeli női röplabda bajnokság rájátszásában, az 5-8. helyért kiírt, egyik fél két győzelméig rendelt párharc első mérkőzésén a nyírségiek idegenbeli sikerükkel…
Ki érti ezt? Jó kezdés után érthetetlen hibák, de legalább nyert a Fatum-Nyíregyháza.
Hogy a Fatum-Nyíregyháza jobb csapat a Gödöllőnél az szinte bizonyos. A különbséget viszont a pályán is bizonyítani kell! Nos, az élvonalbeli női röplabda bajnokság rájátszásában, az 5-8. helyért kiírt, egyik fél két győzelméig rendelt párharc első mérkőzésén a nyírségiek idegenbeli sikerükkel (2:3) iparkodtak igazolni, hogy acélosabbak Pest megyei riválisuknál. Más tészta, hogy két megnyert szett után csaknem elbaltázták az összecsapást. A teljes szezon során krónikus gondként jelentkező nyitásfogadási problémák, az egy meccsen belül tapasztalható szélsőséges teljesítmény következtében saját magukat tették ki felesleges izgalmaknak.
– Még mindig érezni a csapaton a csalódottságot, ami a Vasassal vívott párharc elvesztésének következménye – fejtegette Kőhalmi Richárd, a Fatum-Nyíregyháza szakvezetője. – Mondani ugyanis könnyű, hogy túl kell lépni a történteken, de ez mégsem olyan egyszerű. Azt gondolom, természetes reakció, hogy mindenki emészti magát, ennek ellenére jól kezdtünk Gödöllőn, majd ismételten elkövettük azokat az érthetetlen hibákat, melyek sajnos végigkísérik az egész szezont. A lányok nem, illetve csak nagyon nehezen tudnak túllendülni egy-egy holtponton, ez pedig a játék rovására megy. Hozzáteszem, az ötödik szettet szépen megcsinálták, megnyerték a meccset, innentől pedig már tényleg egy feladatunk van: a következő alkalommal le kell zárni a csatát.
Azt csak remélni lehet, hogy az április 6-án esedékes nyíregyházi „visszavágó” egyben a párharc utolsó felvonása lesz…
Forrás: szon.hu