Képesek lennének rá, ha…
Képesek lennének rá, ha…
Noha a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata elbukta a Vasas elleni partit, ez volt a vereség, amely már nem osztott-szorzott. A nyírségiek – az alapszakasz utolsó, vasárnapi Kaposváron esedékes fellépésének eredményétől függetlenül…
Ismét a szoros állásoknál bekövetkezett hibasorozatok okozták a Fatum-Nyíregyháza vesztét.
Noha a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata elbukta a Vasas elleni partit, ez volt a vereség, amely már nem osztott-szorzott. A nyírségiek – az alapszakasz utolsó, vasárnapi Kaposváron esedékes fellépésének eredményétől függetlenül – nem mozdulhatnak el a hetedik helyről, míg a fővárosiak a tabella második pozíciójában zárnak. Eképpen a felek a rájátszásban is egymásnak feszülnek: nem mellesleg a szezon során már eddig is ötször csapatak össze. Két-két bajnoki, illetve Magyar Kupa-meccsen kívül a Közép-európai Ligában is találkoztak. Éppen utóbbi sorozatban sikerült egyetlen alkalommal legyűrni az angyalföldieket, amikor a szezon egyik, ha nem legjobb produkciójával rukkolt elő a Kőhalmi-gárda. Szerdán viszont újfent a Vasas kerekedett felül.
– Sokadszor bizonyosodott be, hogy igen is képesek lennénk megszorongatni a Vasast, ugyanakkor egyes szituációkban a koncentráció hiánya és egyéb okok miatt megáll a szekér – taglalta a történteket Kőhalmi Richárd, a Fatum-Nyíregyháza edzője. – Az első szettben 17:17 után, majd a harmadikban 16:14-es hátrányban, tehát szoros állásoknál egyszerűen leblokkoltunk. Amikor ilyen helyzetben 8:0-ás, vagy 9:1-es szériát produkálunk, abból már nem tudunk jól kijönni, ekkora előnyt nem lehet adni egy ellenfélnek sem. A cserék sem segítettek… Ha ezeken a holtpontokon túllendülnénk végre, egyértelműen eredményesebben szerepelhetnénk.
Forrás: szon.hu