Lesz pénz a stadionra Nyíregyházán, sőt, ez messze nem minden!
Lesz pénz a stadionra Nyíregyházán, sőt, ez messze nem minden!
Miként arról korábban beszámoltunk, az elmúlt esztendő végén átcsoportosítások történtek a Nemzeti Stadionfejlesztési Programban. Ebben az szerepelt, hogy Nyíregyháza 500 millióval kevesebbet kap…
Orbán Viktor elmondta: amennyiben a Spartacus feljut a másodosztályba, újra napirendre kerülhet a stadion ügye. Kiderült, a stadion mellett új sportcentrum is épülhet.
Miként arról korábban beszámoltunk, az elmúlt esztendő végén átcsoportosítások történtek a Nemzeti Stadionfejlesztési Programban. Ebben az szerepelt, hogy Nyíregyháza 500 millióval kevesebbet kap. Ez azt jelenti, hogy felére zsugorodik az a büdzsé, amiből felújítanák a stadiont?
– A valóság az, hogy a kormány-előirányzatban kétszer 500 millió forint szerepelt, amelynek első részét 2015-ben kellett volna felhasználni – kezdte érdeklődésünkre lapunk tájékoztatását Batizi Tamás, a nyíregyházi polgármesteri hivatal kabinetvezetője.
A lelátóhoz közel lesz a pálya
– A több hónapos egyeztetés során a kormány, az MLSZ és Nyíregyháza abban állapodott meg, hogy értelmesebb lenne egy újfajta koncepcióval hozzányúlni a stadionhoz, mintsem csupán a régit modernizálni. Egy korszerű, arénajellegű létesítmény létrehozásában gondolkodunk. Eszerint a lelátó karnyújtásnyira kerülne az oldalvonaltól, angol jelleggel, kevesebb férőhellyel, ám a mai igényeknek megfelelve. – Az az ötszáz millió sem tűnt el. Egyszerűen arról van szó, hogy mivel tavaly a stratégia újraalkotása miatt nem használtuk fel, a büdzsében szereplő összeg sorát rendezni kellett, ahogy a felelős gazdálkodás esetén szokás.
– Emlékeztetnék mindenkit ugyanakkor arra, hogy a novemberi miniszterelnöki látogatás során Orbán Viktor elmondta: amennyiben a Spartacus feljut a másodosztályba, újra napirendre kerülhet a stadion ügye, ami persze nem egyből fog arénává átalakulni. De a pénz biztosan meglesz rá – így Batizi Tamás.
Új atlétikai centrum épül
S ez nem minden! A stadion felújítását megelőzi majd egy másik, a nyíregyházi sportlétesítmények helyzetét gazdagító nagyszabású beruházás. A Modern Városok Program keretében megfogalmazott tervvel szinkronban a jelenleg balkáni állapotokat tükröző Tiszavasvári úti NYVSC pályán egy új, atlétikai és sportcentrum épül.
– Ennek a projektnek az előkészületei széles körű egyeztetésekkel megkezdődtek és már előrehaladott fázisban vannak…
Forrás: szon.hu