Interjú a húszszoros Magyar Bajnokkal
Interjú a húszszoros Magyar Bajnokkal
Interjú Bakosi Péterrel a Nyíregyházi Sportcentrum magasugrójával, húszszoros Magyar Bajnokkal, Nyíregyháza reménységével…
Interjú Bakosi Péterrel a Nyíregyházi Sportcentrum magasugrójával, húszszoros Magyar Bajnokkal, Nyíregyháza reménységével
Ha jól tudom most a vizsgaidőszak kellős közepén tartasz. Mit is tanulsz?
– A Debreceni Egyetem Műszaki Karára járok, műszaki menedzser szakra. Most kezdődött a vizsgaidőszak. Három vizsga vár rám, statisztikából, matekból és közgazdaságtanból. Egyik sem lesz egyszerű.
Hogyan tekintesz vissza a tavalyi versenyeidre? Melyik volt az amelyikkel meg voltál elégedve, és melyik az amelyiket szívesen elfelejtenéd?
– Az augusztusi Magyar Bajnoksággal meg voltam elégedve, ott 222cm-rel nyertem a bajnokságot és kis híján meglett a 225 cm is. A május eleji itthon rendezett Csapat Bajnokságot viszont szívesen elfelejteném. Akkor sérült voltam. Éreztem, hogy nem fog menni, mégis elindultam, most már tudom nem kellett volna.
Milyen edzésmunkát végzel jelenleg?
– A munkám jelentős részét a magasugrás teszi ki, kiegészítésképpen pedig sokat szökdelek, futok és erősítek. Naponta két edzésem van, kb. 5-6 órát edzem. Kivétel persze, ha verseny előtt állok. Verseny előtt két nappal pihenek, és közvetlenül a megmérettetés előtt erősítek.
A sportban elért sikereid járnak-e lemondással?
– Természetesen, de ez számomra egyáltalán nem teher. Eléggé kötött vagyok, nem igazán tudok eljárni szórakozni. Az otthon töltött idő számomra a pihenés. Relaxálok, gépezek, megnézek egy-egy jó filmet.
Az olimpia évében sejtjük, hogy mi számodra a legfontosabb célkitűzés, de ezt hallani szeretnénk tőled is.
– Hát igen, a legfontosabb, hogy meglegyen a riói olimpiára a kvalifikációs szint, azaz a 229 cm. Ha ez megvan, akkor egyenes út visz minden nagyobb világversenyre. Nagy a nyomás, de én magamban helyén tudom kezelni a dolgokat. Kitartóan és keményen fogok dolgozni azért, hogy megvalósuljon ez az álmom.
A szüleid (Bakosiné Szenczi Erika többszörös Magyar Bajnok és Bakosi Béla kétszeres Európa Bajnok) támogatása példaértékű. Mit jelent ez számodra?
– Szülői támogatás nélkül nincs siker. Minden versenyemen ott vannak, támogatnak. Átsegítenek a nehézségeken, nem beszélve az anyagi áldozatokról.
Mikor lesz a legközelebbi versenyed?
– Január 17-én a főiskola atlétika csarnokában lesz az évindító Nyílt Fedett pályás Serdülő Atlétikai verseny.  Ez remekül szolgálja majd, hogy a nekifutást összepakoljuk. A nagyobb megmérettetések február közepén kezdődnek, főleg külföldön fogok versenyezni. Itthon a Magyar Bajnokságok élveznek prioritást.
Köszönjük az interjút és sok sikert kívánunk!