Eddig jó…
Eddig jó...
Feszített a tempó. Hét nap alatt harmadszor szólították pályára a Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapatát, amely az elmúlt héten a nemzetközi porondon, ezúttal pedig a második számú honi küzdelemsorozatban rendelt kötelezettségének tett eleget..
A Fatum-Nyíregyháza biztosan nyert a Magyar Kupa negyeddöntő első mérkőzésén.
Feszített a tempó. Hét nap alatt harmadszor szólították pályára a Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapatát, amely az elmúlt héten a nemzetközi porondon, ezúttal pedig a második számú honi küzdelemsorozatban rendelt kötelezettségének tett eleget. A programot közben egy bajnoki fellépéssel is megspékelte, kis túlzással csak aludni járnak haza a lányok.
Ráadásul a Kaposvár elleni Magyar Kupa-párharc kiemelt prioritást élvez, elvégre a legjobb négy közé jutás, azaz meglehetősen nagy a tét. Ennek érdekében érdemes, sőt kötelező megfeszülni – a tétnek megfelelő elszántsággal estek neki a látogatóknak a hazaiak.
Ugyanakkor az idegesség számlájára írandó, hogy a nagy akarás közben jó néhány hiba becsúszott. Az első szettben ennek még nem látták kárát a nyírségiek, a folytatásban viszont saját maguknak szereztek kellemetlen pillanatokat. A második szett elején rontott öt nyitással életet leheltek a somogyiakba, akik négy pontos előny birtokában talán már merészebb terveket szövögettek, a feladót cserélő, Erdős Zsófiát bevető Nyíregyháza viszont szétzúzta reményeket. Noha kissé izzadságszagúan, de csak sikerült megtörni a vendégeket, olyannyira, hogy a harmadik etapban már a Fatum győzelmének különbsége volt kérdéses. Vagyis, nyert a Kőhalmi-csapat, de az aranyszett szabály (két játszmát a második meccsen is minimum be kell húzni..) miatt még közel sem lefutott a parti.A visszavágót december 15-én rendezik Kaposváron.
Röplabda: női, Magyar KupaNegyeddöntő, első mérkőzés
Fatum Nyíregyháza–Kaposvár 3:0 (18, 23, 15)
Bem-iskola, 250 néző, v.: Jámbor T., Suba I.
Nyíregyháza: Ramdin 12, Sitku T., Sikos 12, Vén E. 5, Valdez 13, Ribeiro 10. Csere: Tóth F. (liberó), Erdős Zs. 1, Kundrák E., Andrejkovics A. Edző: Kőhalmi Richárd.
Kaposvár: Jenei A. 1, Horváth A. 10, Szívós I. 7, Szombathelyi K. 3, Rák R 8, Jezerniczki 8. Csere: Csitári V. (liberó), Duduka I., Pós A 1. Edző: Mészáros Péter.Ász: 5–4. Rossz nyitás: 11–6.Mesterszemmel
Kőhalmi Richárd: – Nagyon fontos feladatot teljesítettünk, de a második fele még hátra van. Nagyon nehéz küzdelemre számítok Kaposváron.Mészáros Péter: – Amíg nincs rendben a saját játékunk, addig nem lehet ilyen meccset nyerni.
Forrás: szon.hu