A hazaiak voltak az ászok
A hazaiak voltak az ászok
A miskolciak nem éppen fénynapjaikat élik, és egyébként sem nyerni járnak a szabolcsi „fővárosba”. Olyannyira nem, hogy az elmúlt években kivétel nélkül elkalapálták őket a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata…
A Nyíregyháza fölényes győzelemmel melegített a kecskeméti túrára.
A miskolciak nem éppen fénynapjaikat élik, és egyébként sem nyerni járnak a szabolcsi „fővárosba”. Olyannyira nem, hogy az elmúlt években kivétel nélkül elkalapálták őket a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata. Sőt, idegenben is hasonló volt leosztás.Ezúttal ráadásul sebzett nőstény oroszlánként léptek színre a hazaiak, akik a Vasas elleni bajnoki nyitányon mutatott halvány teljesítményt iparkodtak mielőbb feledtetni. Iparkodtak is becsülettel.
Amikor alig tíz perc játék után 16:1-re vezetett a nyírségi hölgykoszorú, már az is tudhatta, aki egyébként ugatja a sportágat, hogy ez nem lesz egy izgalmas este… Az abszolút egyoldalú meccs azért így is szolgált kuriózummal – nevezetesen aligha fordult még elő, hogy a házigazda tizenkilenc (!) ászértékű nyitással (ebben a műfajban Vén Eszter vitte a prímet…), csaknem egy teljes szett behúzására elegendő pontot szerzett volna. Most igen. A szakadéknyi különbség hatására Kőhalmi Richárd valamennyi ,,emberének,, lehetőséget adott: a nyáron éppen Miskolcról szerződtetett Kundrák Eszter és Sitkey Mariann pedig egykori társai életét keserítette. Méghozzá alaposan.A nyíregyháziak számára vasárnap esedékes a folytatás, amikor az újonc Kecskemét otthonában lesz jelenésük.
Röplabda: NB I., női, 2. forduló
Fatum-Nyíregyháza–Miskolci VSC 3:0 (5, 10, 21)
Bem-iskola, 220 néző, v.: Mezei, Árpás.
Nyíregyháza: Erdősné 1, Erdős Zs. 1, Sikos P. 6, Sitkey 10, Valdez 10, Ribeiro 7. Csere: Tóth F. (liberó), Vén E. 14, Kundrák 6, Sitku 1, Ramdin 7, Andrejkovics 5, Edző: Kőhalmi Richárd.
Miskolc: Kiss E. 5, Kiss V., Szajkó 10, Kocsis Zs., Nagy Zs. Edző: Kerekes Attila.
Ász: 19-3. Rossz nyitás: 8-0
Mesterszemmel:
Kőhalmi Richárd: – Örülök a lányok mérkőzéshez való hozzáállásának. Bízom abban, a vasárnap is sikeresek leszünk.
Kerekes Attila: – A mérkőzés elején tapasztalt megilletődöttség elmúltával már szép dolgokat is produkáltunk. Ha még játszunk két-három szettet, talán mi is nyerünk egyet…
Forrás: szon.hu