A Fatum-Nyíregyháza megkezdi harcát!
A Fatum-Nyíregyháza megkezdi harcát!
Csatasorba állnak. A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata hamarosan megkezdi több frontos harcát. A nyitányt a jövő héten esedékes Közép-európa Liga fellépés jelenti – a szlovéniai Kamnikban. A tornarendszerű küzdelemsorozatban kilenc együttes érdekelt
A Fatum-Nyíregyháza számára szlovéniai tornával kezdődik az idény.
Csatasorba állnak. A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata hamarosan megkezdi több frontos harcát. A nyitányt a jövő héten esedékes Közép-európa Liga fellépés jelenti – a szlovéniai Kamnikban. A tornarendszerű küzdelemsorozatban kilenc együttes érdekelt: két szlovén (Maribor, Kamnik), két horvát (Mladost Zagreb, Porec), egy osztrák (Post Wien) mellett négy magyar klub (Békéscsaba, Gödöllő, Nyíregyháza, Vasas) játszik egymás ellen. A nyírségiek január elejlén lesznek házigazdák, amikor két riválist látnak vendégül. Az október 13-ra kiíírt első meccsen a házigazda Calcit Kamnik, másnap az osztrák Post Wien lesz az ellenfél.
– Úgy gondolom, minden feltétel biztosított a sikeres szerepléséhez: újabb szponzorokat tudtunk bevonni, ráadásul élvezzük az országos szövetség segítségét, amely kiemelten támogatja a nemzetközi porondra kilépő klubokat – közölte Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcetrum ügyvezetője a hölgykoszorú közelgő debütálása alkalmából meghirdetett sajtótájékoztatón. – A bajnokság, illetve a Magyar Kupa prioritást élvez, mindkét sorozatban a négy közé jutás a cél. A Challenge Kupában szerb ellenfelünk lesz, míg a rajtoló Közép-európai Liga leginkább a felkészülésünket szolgálja, erős együttesekkel szemben mérettethetjük meg magunkat.
Elhangzott, hogy a nyíregyháziak – másokkal ellentétben – azért igazoltak a távoli kontinensről három játékost, mert megszerzésük még így is olcsóbb, mint ha Európában néztek volna szét. Kőhalmi Richárd edző ehhez annyit fűzött hozzá: a nyáron érkezett miskolci páros, Sitkey Mariann és Kundrk Eszter mellett a saját utánpótlásból kiemelt, liberóként foglalkoztatható Tóth Fruzsina beilleszkedése megtörtént. A pályafutását befejező Berényi Eszter és Roma Flóra hiánya miatt Erdősné Balogh Erikára ismét számítanak, miként a másodedzőként bemutatkozó Akimvoa Natalja is bevethető.
Forrás: szon.hu