Nem lesz leányálom a felkészülés
Nem lesz leányálom a felkészülés
Noha hétfőn még csak laza kocogással (négy hatszázas körrel…) indította a felkészülést Fatum-Nyíregyháza női élvonalbeli női röplabdacsapata – a folytatás garantáltan nem lesz leányálom. A hét második felében fokozatosan bekeményít a szakvezetés, kiváltképp, hogy a magyar mag akkor válik teljessé.
A Fatum-Nyíregyháza négy fronton próbál meg helytállni a következő idényben.
Noha hétfőn még csak laza kocogással (négy hatszázas körrel…) indította a felkészülést Fatum-Nyíregyháza női élvonalbeli női röplabdacsapata – a folytatás garantáltan nem lesz leányálom. A hét második felében fokozatosan bekeményít a szakvezetés, kiváltképp, hogy a magyar mag akkor válik teljessé. Az igazoltan hiányzó Sikos Petra már kedden, Erdős Zsófia csütörtökön csatlakozik, míg a szerződést hosszabbító a brazil Debora Ribeiro Araujo, valamint a venezuelai Carolina Nelmaira Valdez – a tervek szerint – augusztus 18-án érkezik. Ahogy azt beharangoztuk, a klub javában egyeztet egy harmadik légiós megkaparintása ügyében. A Trinidad és Tobagó válogatottját erősítő, nyitásfogadó, valamint négyes ütő poszton bevethető hölgy jövetelét szeptember elejére vízionálja a szakmai stáb.
A junioroktól kiemelt tehetség, Tóth Fruzsina, miként az eddig a Miskolci VSC színeiben szereplő center, a huszonkét éves Sitkey Mariann, illetve a rendkívül fiatal, tizennégy esztendős korosztályos válogatott, Kundrák Eszter viszont már fel is vette a munkát. A röpke bemutatkozás során előbbi nem felejtette le megjegyezni, csupa jót hallott a nyíregyházi körülményekről – no meg a társaságról. Ezzel alighanem be is vágódott a csajoknál… Bár ők abszolút újoncok, Natalja Akimova neve vélhetően nekik ismerősnek cseng, ő segíti a jövőben Kőhalmi Richárd edző munkáját.
Feladat pedig akad bőven. A nyírségiek négy fronton próbálnak helytállni a következő évadban: a bajnokság, a Magyar Kupa ugyebár adott, a nemzetközi porondra kilépve a Challenge-kupa selejtezőjének második fordulójában a szerb Jedinstvo Stara Pazovával csapnak össze – novemberben. Nagy a valószínűsége, hogy a tornajellegű Közép-európai Ligában is megmutathatják magukat Vén Eszterék. Addig azonban még több ezer kilométert kell futva teljesíteniük, ennek egy részét a kilenc napos görög edzőtábor során tudják le.
Forrás: szon.hu