Meg kell izzadni a siker érdekében
Meg kell izzadni a siker érdekében
Forró fogadtatásban volt része Helebrandt Máténak, aki abszolút főszereplőként telepedett az asztalhoz a csütörtök délelőttre meghirdetett sajtótájékoztatón. A korai óra dacára izzott a levegő a teremben, és a fiatal atléta homlokán is izzadságcseppek csillogtak.
Helebrandt Máté pénteken már a fővárosban versenyez, lassan pedig már az olimpiára koncentrál.
Forró fogadtatásban volt része Helebrandt Máténak, aki abszolút főszereplőként telepedett az asztalhoz a csütörtök délelőttre meghirdetett sajtótájékoztatón. A korai óra dacára izzott a levegő a teremben, és a fiatal atléta homlokán is izzadságcseppek csillogtak. Na igen, már letudta a hajnali edzpenzumot… A sikerért, persze meg kell dolgozni.
Mint arról beszámoltunk, a Nyíregyházi Sportcentrum gyaloglója negyedik helyen végzett a Kvangdzsuban rendezett Universiadén. A húsz kilométeres távon elért szép eredményt méltatta Sitku Ernő Élsportigazgató társaságában Vas László vezetőedző. Utóbbi nem felejtette el megemlíteni, hogy nyíregyházi versenyző ebben a szakágban még nem mutatta meg magát az egyetemi sportolók számára szervezett nemzetközi eseményen. Máté teljesítményének méltatása mellett ama vágyának is kifejezést adott, hogy remélhetőleg Székesfehérváron, augusztus elején esedékes felnőtt országos bajnokság után lesz miért örülni. A Sportcentrum húsz fős különítményt „vett be” az ob-n, három-négy aranyérem megszerzését megcélozva.
De vissza a Nyíregyházi Főiskola hallgatójához! Helebrandt Máténak pénteken már Budapesten, a Honvéd Kupán van jelenése, ahol a számára speciális, szinte sprintnek számító 5 km-en próbál maradandót alkotni. A közeljövő feladata még, hogy kivágja a rezet a Szuperligában, majd a csapatbajnokság fináléjában, amelynek elődöntőjét kihagyta. Márpedig a nyíregyházi és debreceni közös csapatnak fontos pontokat gyűjthet a biztos olimpiai induló titán. Aztán jöhet a jól megérdemelt három hetes pihenő, majd Pokrovenszki József tanítvány megkezdi a közvetlen felkészülést a riói ötkarikás játékokra.
Forrás: szon.hu