Bakosi egyéni csúcsot ugrana Tallinnban
Bakosi egyéni csúcsot ugrana Tallinnban
A páratlan évben születettek azok a szerencsések, akik két U23-as Európa-bajnokságon is részt vehetnek. Bakosi Péter, a Nyíregyházi Sportcentrum magasugrója 1993-ban látta meg a napvilágot, így a két évvel ezelőtti tamperei kontinensviadal (ahol nem került be a döntőbe) után csütörtöktől Tallinnban is próbálkozhat.
Az U23-as korosztálytól búcsúzó Bakosi Péter egyéni csúcsot ugrana az Európa-bajnokságon.
A páratlan évben születettek azok a szerencsések, akik két U23-as Európa-bajnokságon is részt vehetnek. Bakosi Péter, a Nyíregyházi Sportcentrum magasugrója 1993-ban látta meg a napvilágot, így a két évvel ezelőtti tamperei kontinensviadal (ahol nem került be a döntőbe) után csütörtöktől Tallinnban is próbálkozhat. Ismerős helyen, hiszen harmadszor versenyez az észt fővárosban.
– Négy évvel ezelőtt a junior Európa-bajnokságon döntős voltam, és végül a tizenegyedik helyen zártam Tallinnban, tavaly pedig a rossz emlékű csapat Európa-bajnokságon szerepeltem a balti városban – emlékezett a két eddigi észtországi fellépésére a magyar bajnok, junior világbajnoki nyolcadik helyezett sportoló. – Amikor első alkalommal jártam ott, akkor negyven fok feletti rekordhőmérsékletet mértek, tavaly júniusban viszont tíz fok alatt maradt a hőmérő higanyszála. Amennyire tudom, most a kettő közötti értékre kell számítani.
Forrás: szon.hu