Országos Kadett Bajnokság Döntő
Országos Kadett Bajnokság Döntő
Végkifejletéhez érkezett a fiú kadett korosztály szezonja, jelesül az országos döntő amelyben érintett a Nyíregyházi Sportcentrum Kosárakadémia U16/A csapata. Az 1999. január 1. után születtetek szeptember második hétvégéjén kezdték el a bajnokságot
Végkifejletéhez érkezett a fiú kadett korosztály szezonja, jelesül az országos döntő amelyben érintett a Nyíregyházi Sportcentrum Kosárakadémia U16/A csapata.
Az 1999. január 1. után születtek szeptember második hétvégéjén kezdték el a bajnokságot, és két selejtező sikeres megvívásával (Békéscsabán és Szegeden) a Kiemelt Bajnokság Keleti régiójába jutott. Itt 10-ből 10 mérkőzést megnyerve magabiztosan jutott tovább a Kiemelt Felsőházba, ahol a korosztály elitcsapatai kaptak helyet. Bár ebben a szakaszban két ízben is vereséget szenvedtek, végül az alapszakaszt első helyen zárva jutottak a május 14-17-ig Sopronban megrendezésre kerülő döntőbe.
A csapat tagjai: Fazekas Csaba, Demeter Ádám, Pálosi György, Kánya Dániel, Heinrich László, Lakatos Balázs, Ujfalussy Dávid, Magyari Mátyás, Vaskó György, Mokánszki Máté, Sitku Márton, Virányi Boldizsár, Szilágyi Gergő, Gacsályi PéterEdző: Pethő Ákos és Gombkötő Norbert
A döntő előtti edzői nyilatkozat:    „Nagyon örülünk, hogy első helyen jutottunk be a döntőbe, ez több éves kemény munka eredménye. A csapat és a játékosok is folyamatosan fejlődtek, több utánpótlás válogatottat is adunk a korosztályos nemzeti csapatokba. Gratulálok a bejutott csapatoknak, amelyek között több, a végső győzelemre esélyes csapat is van. Éberek és éhesek leszünk.”