Még nincs meg az ezüst
Még nincs meg az ezüst
Mivel a Fradi pénteken este nyert Törökszentmiklóshon, a biztos bajnoki ezüsthöz mindkét pontot meg kellett volna szereznie szombaton este az NYKC csapatának a második vonalbeli férfi kézilaba bajnokság utolsó előtti körében.
A békésiek meglepték a nyíregyháziakat és mindkét pontot megszerezték.
Mivel a Fradi pénteken este nyert Törökszentmiklóshon, a biztos bajnoki ezüsthöz mindkét pontot meg kellett volna szereznie szombaton este az NYKC csapatának a második vonalbeli férfi kézilaba bajnokság utolsó előtti körében. A vendég békésiek ünneprontásra készültek és az első félidőben többször vezettek mint a hazaiak.
A második félidőt jól kezdték a nyíregyháziak, sikerült négy gólra hízlalni az előnyt (23-19), ám a békésiek tapadtak mint a pióca, és a második félidő derekán sikerült egyenlíteniük (27-27). Izgalmas percek következtek, mígnem átvették a vezetést a belelkesedett vendégek (28-29). Hét perc volt hátra, ennyi idő alatt kellet volna fordítaniuk az ezüsthöz a nyíregyháziaknak, erre a békésiek növelték az előnyt. Ahogy fogytak a másodpercek úgy szálltak a hazai remények, hiszen ötven másodperccel a vége előtt két góllal húztak a békésiek. Hiába lőttek még két gólt a hazai, közben a motiváltan játszó békésiek is, ezzel egy góllal nyertek. Meglepetésre, de nem érdemtelenül. A lelkes B-közép hiába bíztatta végig a hazaiakat, a második hely még nem biztos, ehhez Balassagyarmaton győzni kell.
Kézilabda: férfi NB I.B, Keleti-csoport
Nyíregyházi KC-Békés 33-34 (17-16)Bujtosi csarnok, 250 néző, v.: Bujdosó, Mihály.
NYKC: Nagy L. – Nagy Cs. 4/1, Pánczél 4, Gubó 3, Tumidalsky 5, Kaplonyi 2, Tóth 3. Csere: Boczák (kapus), Kleis 2, Kurbely 5, Braun 1, Varga L. 2, Balda 2.Kiállítások: 6, illetve 10 perc. Hétméteresek: 2/1, illetve 0.
Forrás: szon.hu