Megdolgoztak az egyenlítésért
Megdolgoztak az egyenlítésért
Még mielőtt egymásnak estek volna a hölgyek, annyi bizonyos volt: a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli röplabdacsapata utolsó mérkőzését tudta le ebben a bajnoki évadban a bujtosi csarnokban.
Még mielőtt egymásnak estek volna a hölgyek, annyi bizonyos volt: a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli röplabdacsapata utolsó mérkőzését tudta le ebben a bajnoki évadban a bujtosi csarnokban.
Az 5. helyért vívott, egyik fél két győzelméig rendelt TF-Budapest elleni párharc második összecsapásán pedig azért hajtottak a hazaiak, hogy ne ez csata legyen egyben a záróaakkordja is a szezonnak. Az elbukott fővárosi parti után csak is siker esetén odazhatták el a befejezést – így is tettek.
A csaknem negyven percig nyújtott elspő szettben olykor a frász jött a szakvezetőkre: a házigazdák kétszer is hat pontos hátrányt eltűntetve, ötödik játszmalabdájukat értékesítve szereztek előnyt. Ezzel két legyet ütöttek egy csapásra, megtörték a vendégek ellenállását, másfelől akkora lendületet vettek, ami kitartott a találkozó végéig. Merthogy a folytatásban egyértelműen a nyírségiek domináltak, miközben Andrejkovics Alexandra talán az idény legjobb produkciójával rukkolt ki.
A döntés tehát keddre, a budapesti harmadik partira maradt. Most ez volt a lényeg.
Röplabda: NB I., női, az 5. helyért, 2. mérkőzés
Fatum-Nyíregyháza–TF-Budapest 3:0 (30, 21, 18)Bujtosi csarnok, 150 néző, v.: Mezei Z., Vári P.
Nyíregyháza: Erdős Zs. 3, Sikos P. 10, Vén E. 7, Andrejkovics 10, Ribeiro 15, Erdősné 11. Csere: Roma F. (liberó), Akimova. Edző: Kőhalmi Richárd.TF-Budapest: Czina 3, Guncseva 3 Takács B. 10, Gyimesi Zs. 20, Szabó A. 10, Török K. 5. Csere: Kötél D. (liberó), Lueff, Fábián F. 1, Boros L. 2. Edző: Gubik János.
Mesterszemmel
Kőhalmi Richárd: – Az első szett vízválasztó volt, amelyet nagy küzdelemben megnyertünk. A folytatásban mi irányítottunk, bár akadtak üresjáratok. Gratulálok a lányoknak, azt godolom, a harmadik meccstől sem kell megijednünk.
Gubik János: – Az első játszmát gyakorlatilag kétszer is megnyertük, sajnos, hibába vezettünk kétszer is hat ponttal, ez is kevés volt. Utána elfáradtunk és mentálisan sem volt erőnk ahhoz, hogy győzzünk Nyíregyházán.
Az egyik fél két győzelméig tartó párharc állása: 1–1
Forrás: szon.hu