Másodszor is riói idő
Másodszor is riói idő
Szokatlan időpontban, szombaton délután négykor rajtolt el Békéscsabán a gyalogló országos bajnokságon a férfiak 20 kilométeres mezőnye. Az eseményeknek immáron hagyományosan a békési megyeszékhely ad otthont, de eddig vasárnap délelőttönként voltak a versenyek.
Helebrandt Máté hatodik felnőtt bajnoki aranyát gyalogolta húsz kilométeren.
Szokatlan időpontban, szombaton délután négykor rajtolt el Békéscsabán a gyalogló országos bajnokságon a férfiak 20 kilométeres mezőnye. Az eseményeknek immáron hagyományosan a békési megyeszékhely ad otthont, de eddig vasárnap délelőttönként voltak a versenyek. A hírek szerint mivel a találkozó központja Csaba Center, a vasárnapi zárvatartás miatt hozták előrébb egy nappal. Az idő az érdeklődők számára kellemes, nyárias volt, a versenyzőknek már kissé meleg és szeles.
Helebrandt Máté, a Nyíregyházi Sportcentrum válogatottja nemrégiben egy csehországi versenyen teljesítette a riói olimpiai szintet, így számára már elsősorban a címvédés volt a lényeges. Pokrovenszki József tanítványa nem sokat teketóriázott, három kilométer után meglépett és utána már csak az idővel versenyzett. Nem is rosszul, hiszen idei második szabadtéri versenyén is teljesítette az olimpiai szintet, a békéscsabai 1:23.05-ös ideje jobb volt mit a csehországi (1:23.42). A húsz kilométeren ez a hatodik felnőtt bajnoki aranya.
– Nagyon elégedett vagyok, hiszen a legfontosabbat teljesítettem, megszereztem az elsőséget. Ráadásul a körülményeket figyelembe jó idővel. Úgy érzem kiadtam mindent magamból – summázott véleményt a verseny után Helebrandt Máté.
A nyíregyházi versenyzőre pár nap pihenő vár, majd folytatódik a felkészülés a nyári Universiadéra, ahol egyéni csúcshoz közeli idővel szeretne majd kirukkolni Máté.
Forrás: szon.hu