Biztossá válhat a dobogó
Biztossá válhat a dobogó
Könnyűnek ígérkezik, de nehéz is lehet. Szombaton a kiesés elől menekülő Füzesabony vizitál a bujtosi csarnokban a férfi kézilabda második vonalának fordulóján. A hevesiek a tizenkettedik, a házigazda Nyíregyházi KC a második helyen várja a mérkőzést.
Újra hazai pályán az NYKC, a füzesabonyiak a kiesés elől menekülnek.
Könnyűnek ígérkezik, de nehéz is lehet. Szombaton a kiesés elől menekülő Füzesabony vizitál a bujtosi csarnokban a férfi kézilabda második vonalának fordulóján. A hevesiek a tizenkettedik, a házigazda Nyíregyházi KC a második helyen várja a mérkőzést. A füzesabonyi találkozót a nyíregyháziak nyerték 31–23-ra, mindent egybevéve nagy esélyesei a szombati találkozónak.
– Biztos vagyok benne, hogy a füzesabonyiak nem feltartott kezekkel lépnek majd pályára, hiszen számukra égetően fontosak a pontok a bennmaradáshoz – kezdte az esélylatolgatást Varga Zsolt, a Nyíregyházi KC szakmai igazgatója. – Ráadásul igen kelletlen stílusú ellenfél, sok passzal támadnak, sokat ütköznek. A kapujukat az a Maros Popcak védi, aki Peter Tumidalskynak Eperjesen csapattársa volt. A mezőnyjátékosok közül Tamás Ádám és Péter János érdemel külön említést, hiszen mindketten a Keleti-csoport góllövőlistáján az első tízben vannak. Ennyit az ellenfélről, ami sokkal fontosabb, hogy az algyői siker jót tett a csapatnak.
– A hangulat kiváló, a motivációval nem lehet gond, hiszen amennyiben itthon tartjuk mindhárom pontot, a bajnoki bronz már biztos. Ettől többet szeretnénk, ehhez pedig játékban is jót kell nyújtanunk – így Varga Zsolt.
A csapat a szokásoknak megfelelően videofelvételek alapján kielemezte az ellenfél játékát. Mindenki egészséges, és a játékosok elszántan várják a mérkőzést. Varga Zsolt pénteken az NB I. B-s férficsapatok delegáltjaként részt vett az országos szövetség küldöttközgyűlésén.
Forrás: szon.hu