Na még egyszer, utoljára!
Na még egyszer, utoljára!
Három fordulóval a középszakasz, és így a teljes bajnokság zárulta előtt biztossá vált a Marso-NYKK egyenesági bentmaradása. Az ehhez szükséges utolsó, bajnokságbeli tizedik győzelmét a MAFC elleni szerdai mérkőzésen szerezte meg a nyíregyházi férficsapat, amely a hajrát csaknem elszúrta, hiszen 73–63-ról 73–72-re alakult az állás
Megint a MAFC az ellenfél, Sitku Ernő felszabadultabb teljesítményt vár a csapatától.
Három fordulóval a középszakasz, és így a teljes bajnokság zárulta előtt biztossá vált a Marso-NYKK egyenesági bentmaradása. Az ehhez szükséges utolsó, bajnokságbeli tizedik győzelmét a MAFC elleni szerdai mérkőzésen szerezte meg a nyíregyházi férficsapat, amely a hajrát csaknem elszúrta, hiszen 73–63-ról 73–72-re alakult az állás, majd a végén ziccere volt a vendégcsapatnak a hosszabbításhoz, de a lényeg, hogy megszületett a remélt siker.
A középszakasz második körét szombaton a MAFC otthonában kezdik a nyíregyháziak (a szerdai újrajátszott meccs volt ugyebár), a vendégek számára immár különösebb tét nélkül. A műegyetmistákkal eddig rendre megszenvedett az NYKK, és mivel a fővárosiak azért küzdenek, hogy az osztályozót a hazai pálya előnyével vívhassák meg, számukra nagyobb a tét – és a teher is.
A szerdai győzelem nemcsak bentmaradást ért, hanem azt is, hogy a csapat az eredetinél hamarabb fejezheti be a bajnokságot. Így, hogy az utolsó fordulóban már nem az osztályozós csapatok eldöntésének kiléte a tét, a szövetség hozzájárult ahhoz, hogy az április 25-re kiírt Marso-NYKK–Jászberény összecsapást már 8-án, vagyis a jövő héten szerdán 18 óráról lejátsszák a felek. A klubvezetés ennek kapcsán jótékonykodásra készül.
– A mérkőzés teljes bevételét felajánljuk a franciaországi középiskolás világbajnokságra utazó Krúdy Gyula Gimnázium csapatának a javára – számolt be a tervekről Makrai László, az NYKK Kft. ügyvezetője. – Az egyedi nyomtatású belépőjegyeket egységesen ezer forintért lehet majd megvásárolni, és azt szeretnénk kérni a bérleteseinktől, hogy ezúttal ők is hagyják otthon az állandó belépőiket, hogy az egyszeri belépő megvásárlásával járuljanak hozzá a középiskolai csapat költségeihez.
Forrás: szon.hu