Figyelmet és fegyelmet a végjátékban
Figyelmet és fegyelmet a végjátékban
A negyedik helyezettnél egy iksz nem rossz. De nem is jó, főként akkor, ha szinte karnyújtásnyira volt a siker. Így járt szombaton este Lajosmizsén a Nyíregyházi KC második vonalbeli férfi kézilabda együttes. Másfél perccel a mérkőzés vége előtt még két góllal vezettek a vendégek
Azért nem rossz az iksz, ám joggal elégedetlen Varga Zsolt szakmai igazgató.
A negyedik helyezettnél egy iksz nem rossz. De nem is jó, főként akkor, ha szinte karnyújtásnyira volt a siker. Így járt szombaton este Lajosmizsén a Nyíregyházi KC második vonalbeli férfi kézilabda együttes. Másfél perccel a mérkőzés vége előtt még két góllal vezettek a vendégek, aztán döntetlen lett a vége. A csapat első pontosztozkodása miatt nem is volt boldog Varga Zsolt, az NYKC szakmai igazgatója.
– Több ok miatt vagyok bosszús – kezdte visszapillantását Varga Zsolt. – Elsősorban azért, mert ettől jobban tudunk játszani. A legutóbbi mérkőzés után kihangsúlyoztam, hogy sajnos sok gólt kapunk, erre most is hasonló volt a helyzet. Sajnos elsősorban azért, mert a kapus és a védőfal közötti kapcsolat most nem volt igazán hatékony. Lőttünk harminchárom gólt, ez rendben van, ám ugyanennyit kapni már nincs. Nincs mese, rá kell feküdnünk a védekezés feljavítására, hiszen szombaton jön az Ózd, a borsodiaknál pedig komoly átlövők vannak.
– Bosszús vagyok azért is, mert másfél perccel a lefújás előtt, amikor időt kértek a hazaiak kihangsúlyoztuk: a legfontosabb az, hogy ne kapjunk kétpercest, hiszen vezettünk 33-31-re – folytatta az értékelést Varga Zsolt. – Erre mi történt: kettős emberhátrányba kerültünk figyelmetlenség és fegyelmezetlenség miatt! Ugyanilyen gond volt az első játékrész végén, amikor tíz másodperccel a vége előtt eladtunk egy labdát, amit kontragóllal büntettek a mizseiek. A végjátékokban nem összpontosítottunk megfelelően, ilyet nem szabad csinálni.
Forrás: szon.hu